torsdag 3. september 2009

Farger fra Kina, del 1

Hver gang jeg er ute og reiser går jeg amok med kamera.
Det startet da jeg var på min første interrail i 2001. Vi var i Venezia. Og jeg gikk berserk og tok bilder av hver en dør, hvert et vindu, hver en dekorasjon på broene og vinduskarmene. I tillegg til de vanlige turistbildene.
Det eskalerte det året jeg reiste alene til Hellas, og kom hjem med bilder av ørt og førti dører, gardiner og fargerike vegger i forskjellige farger.
Da jeg var i skolepraksis i Namibia forsto jeg at det ikke lenger var nok med et APS-kamera. Jeg tok så mange bilder at fremkallingene kom opp i 1000vis av kroner klassen. Jeg var bitt av foto-basillen og fant ut at kamera måtte oppgraderes.
I India stilte jeg med digital -kamera, superzoom og lekte paparazzi siden jeg kunne ta bilde av folk (uffda, ikke helt bra det der...) uten at de visste det, og tok bilder av farger, mønster, mennesker, armbånd, sarier og rikshaws, malte reklamevegger osv.
I fjor ble digitalkameraet byttet ut med speilrefleks digital. Jeg fant ut at jeg likesågodt kunne investere i et litt dyrere kamera siden jeg tok så mange bilder.
I alle de år hvor jeg har tatt "rare" bilder av skrot og fe, skjeve dører og fine sko, lamper, bord og hårpynt, så har bildene ligget i en mappe på pcn. Og jeg har tittet på de for inspirasjon og for gode minner om hvordan ting så ut i de landene jeg besøkte, utenom de typiske turisttingene.
Men så fikk jeg meg altså en blogg. Og nå plutselig skjønner jeg hva "rar" - bildene kan brukes til. Hihi.
Små collager fra Kina. Håper noen blir inspirert:)
Maya

18 kommentarer:

Ninas Drops sa...

Å jøje meg=)
Så mange fine bilder dere har tatt...jeg blir så inspirert her til å bruke enda mer farger i interiøret jeg altså.
Tusen takk for titten Frk...herlig.
Drops

Pink lady sa...

Så fantastisk å se bilder som er skikkelig Kina uten å være turistbilder!! Synes du skal ta godt vare på denne "rare" vanen din! Og siden du har blogg er det ikke bare du som får glede av den. Takk for at du deler det med oss!

Klem Pink Lady

Linda sa...

Hei Maya, så mange flotte og inspirerende bilder du har tatt!
Kina er et land jeg ønsker å besøke.
Sikkert masse spennende å se.
Og at de er flnkere til å bruke farger i kina enn her i Norge er det nok ingen tvil om.

Ha en flott dag!
Klem tildeg fra meg.

Solveig sa...

Disse bildene er jo bare fantastiske! En skikkelig vitaminbombe! Jeg skjønner så godt hvordan du har det på bildefronten:)

Jeg likte bildet med blomsterbord og blomsterkrakk aller best, lurer på om jeg har akkurat likt den røde plastduken, hihi! Verden er liten:):)

Bente sa...

Fantastiske bilder, Maya! ¨å fikk jeg lyst til å reise til Kina!!!
Synes bildet av han gutten som titter inn det vinduet var et veldig bra bilde jeg!!

Anonym sa...

kjempefine bilder!!!!

ha en super dag.

Anette sa...

Hei på deg!
SÅ fine bilder!! Jeg har vært i Kina 2 ganger og kjenner meg igjen i mange av detaljene :) Dessverre tok jeg ikke så mange detalj-bilder som deg, men det var jammen nok av ting og situasjoner å studere der!
Herlig med land der alt er så utrolig annerledes enn her hjemme!
Ha en fortsatt fin dag :)

Anette

Marianne sa...

Hei! hihi, kjenner meg igjen i det med å ta altfor mange bilder på tur.. =) Kjempefine bilder fra Kina da! Fine de med klesvask som blåser i vinden.. =)Fortsett å ta Masse bilder!!
god kveld- hilsen M =)

Marthe sa...

Elsker det!!! Gi oss mer av dette:)

mi-rachel sa...

å herlighet så mange nydelige bilder.
og de fargene da!

lillebille sa...

Herlige bilder :o) Vil gjerne se mer "rar"-bilder! Så fiiiiine farger.

Bakgrunnen på bildene er papir fra Basic Grey ( Urban prairie - meadow) Har forøvrig lagt merke til at Stoff og Stil har fått inn stoff i akkurat det samme mønsteret. Men jeg skulle ØNSKE at det var tapet altså - hadde gjort seg veldig bra på veggen min ;o)

Klem

Kosene mine sa...

Du har virkelig et talent for fotografering Maya! Fargene, sammensetningene og feelingen var underbar :o) Ble imponert jeg gitt!

Jeg var i Kina 3 uker på skoletur i videregående. Veldig lærerikt med egen kinesisk guide under hele turen, og læreren vår på Forsøksgymnaset var leder i Norge-Kina foreningen og snakket veldig bra kinesisk. Vi var i Beijing, Shanhaiguan (der muren går ut i havet, nord i Kina) og noen mindre steder rundt Shanhaiguan. Skulle gjerne vært der flere ganger, og besøkt Shanghai også!!

Ja, også har jeg vært i HongKong senere, men ser på det mer som en egen stat jeg :o)

Gleder meg til flere bilder!!

Kosene

Anonym sa...

Hei! Ville bare si at jeg gleder meg veldig til å se deg og A. neste fredag. Det blir stas. Veldig stas. Inntil da må dere ha det godt (god jobbing). Sees søta! Klem, Eline

Brit Strikkenerd sa...

Hærlig fargebilder. Hi-hi kjenner meg igjen i det med å ta bilder av dører, vinduer, klesvask bare får å fange inn fargene!!!:)
Trivelig å få en kikk til Kina via deg, absolutt lyst dit, men det blir nok noen år fram i tid..
Sånn er det bare med barn i heimen i alle aldrer :)
Ha ei flott helg!

MonjaHelene sa...

Hei.Så fin blogg du har ?:)Du har vunnet septembergaven inne hos oss (www.sweetmemoriesblog.blogspot.com),så flott om du kan sende meg en mail med din adresse (post@sweetmemories.no)så skal jeg få sendt avgårde gaven til deg.Ha en fin helg !:)Hilsen Monja Helene

La luz del norte sa...

Så flott, da! Virkelig godt å se så masse farger. Spesielt siden det bøtter ned ute i mørket her! Ble skikkelig varm igjen! Gleder meg til å se flere bilder!

God helg!

Sol

Janne i Fagerlia sa...

Åååå, så flotte farger. Trodde Kina var litt grått og fargeløst, men må visst revurdere dette.

God helg!

Lycke sa...

Åååh..underbara underbara bilder!!!! Du kan ju göra fantastiska tavlor av dessa!!! Tack för all inspiration!!

Kramis Lycke