søndag 9. juni 2013

Mini- Prosjekt: Knagger av gardinstangdeler

Vups! Jeg ble visst lenge borte! Hele to måneder siden forrige innlegg. Bloggelysten har ikke vært helt tilstede. Det er mange små prosjekter, og smått og stort som jeg har teeenkt å lage innlegg om, men så har liksom ikke trangen til å dokumentere vært så stor:) I dag derimot, mens jeg satt og leste danske Boligmagasinet rykket det i knipsefingeren, og jeg føk opp på soverommet for å ta bilde av knaggene som henger på veggen. 
Det har seg sånn at jeg har en liten boks på hobbyrommet mitt som det står "Gardinstangdeler" på. Jepp. For ca 3 år siden sto jeg over en eske med gardinstangdeler i en bruktbutikk og siklet. "Dette kan jeg bruke til noe!" tenkte Askeladd-delen av meg. Venninnen min så rart på meg. Det var fine former, fint treverk og fin plast i hvitt og gull. "Knagger" tenkte jeg. Og så tok det hele tre år før de kom opp på veggen. Ikke fordi jobben var så stor, men rett og slett fordi...ja, jeg vet ikke hvilken begrunnelse jeg har. Kanskje tanken på å "bruke de opp". Det kunne jo hende jeg lagde knagger av de, og så hadde de passet perfekt til noe annet. En Askeladd vet at det ikke er ofte en finner "gull" på bruktmarked, så Askeladder må ta godt vare på "gullet" de finner, og bruke det vel.   

Hvis du vil lage lignende knagger så trenger du altså de endestykkene i tre som er på enden av gardinestenger. Jeg har brukt lange skruer og to-komponent lim. Da sitter skruen bom fast i treverket og knaggene kan skrues lett inn i veggen. Jeg har borret et lite hull i midten av hver knagg, cirka 0,5 cm inn. Størrelsen på hullene har vært like store som hodet på skruen. Det hjelper å være to når man borrer, så kan en holde knaggen og den andre borre. Du kan også velge å male knaggen før du henger de opp. Enten hele knaggen, eller bare tuppen for eksempel. 

Håper dere nyyyter at det er juni og forsommer! :)

Long time, no see:) I have made some pegs for the bedroom wall. I have used the decoration part which are at the end of curtain rods. I've been using screws and two-component adhesives. I drilled in the center of each peg, about 0,5 cm deep.  Let it dry, and then screw into the wall. If you want, you can paint the pegs, or just dip-it. 

 

17 kommentarer:

Malla sa...

Så fint det var, kreative du;)
Er ikke i det kreative-hjørnet om dagen kjenner jeg. Full rulle og sommeren nytes.

Håper vi får til noe snart. Ser dessverre litt hektisk ut denne uka også gitt.

Vi snakkes.

klemkelm

MøbelPøbel sa...

Dette likte jeg!! Dekorativt på veggen. Husker vi hadde disse på 80-tallet:)

Kaspara sa...

Super ide, Maya! Jeg elsker mange knotter på veggene med dekorativ veggpynt.. blir som et smykke på veggen liksom.
Glad ny uke til deg!
Klem fra Kaspara

Nordpå sa...

Stilig! Jeg har også tenkt på å gjøre noe lignende en stund, men aldri kommet meg så langt. Nå ser jeg jo at det var veldig tøft så kanskje jeg bare må komme i gang :)

Kristine sa...

Fiiiint, kult, originalt!! Gjør ikke noe om det går lenge mellom innleggene når de som da kommer er så bra ;-) Kvalitet fremfor kvantitet!

siri ore elle sa...

Hei der!
Så utrolig stilig!! Skal virkelig huske på denne idèen!
Klem Siri

Hanne sa...

Fine!!

P a p i r L a b sa...

Så kult!
Kjekk måte å bruke disse som ellers bare ville blitt kastet (av meg i alle fall etter 80- og 90-tallets fall i heimen...) Men jeg har noen liggende på hytta etter svigermor, så jeg noterer meg ideen bak øret til sommerens hytteturer.

Kjekt å se deg tilbake her :)

(eddas) sa...

Kjempefine:)Denne askeladden har ryddet og nå kastet en masse oppspart gull som skulle bli til noe:)Som bare ikke alltid blir noe:)Ja det er trått på bloggen min om dagen også.....fin dag til deg...klemklem

Jeane M. sa...

This is really chic! Love the details. Got my eye on your next posts.

Malla sa...

Hei på deg Maya;)
jepp, Søstrene Grene er på Gulskogen senteret i 2 etg, helt til venstre. Barna og jeg må alltid en tur innom for å kjøpe de gode kjærlighetene, og da går jeg aldri tomhendt ut dessverre. Og samme gjelder på tgr, må bare se men så klarer jeg ikke la vær å kjøpe.blææh;)

Åhh, jeg ble så lei meg når jeg skjønte retrobonanza var denne helgen. Mannen skal ha guttehelg og barna og jeg skal KJØRE til Oslo, hjelp & typisk!
Jaja sånn er livet for tiden, mye som skjer. Håper vi kan treffes en ukedag snart i sola!? Når og hva er ferieplanen i år? Kos dere i morgen, heldiggriser;)

Klemklem

Malla sa...

Peruuuuuuuuuuu, sååå fantastisk;)

Kreativ-i-tet Ann Merete sa...

Kul idé! :)

mine fiine sa...

For en god idè!
Morsomt med ting man ikke har tenkt på før:-)

Klem fra Anne/ mine fiine

Barkeblikk sa...

Jøss, så morsomt det var da! Nymoderne og stilig synes jeg :-)

Aldri vært hos deg før, så her må det tas en titt! Ønsker deg ei flott helg. Klem fra Monica.

Barkeblikk sa...

Legger meg forresten til som følger jeg :-) Klem igjen.

Anonym sa...

Excellent idea! Love it.
Very cute!

https://cookinparis.wordpress.com/