fredag 3. april 2009

Ommøblering av soverom

Mmm. Maya her ommøblert på soverommet. Dette er noe vi har tenkt på en stund, men så ble det forskjøvet av sykdom og diverse.

Etter:
Slik ser det altså ut pr. nå.


Og slik så det ut før. Ganske trist i grunn. Det var bare en plass vi sov og lagret ting.
Sitarkassen fungerte som et lite nattbord innerst til veggen.Nå er det faktisk deilig å være på soverommet:) Det vises ikke så godt at det brukes til lagring, og det har fått sin egen lille stil. Vi har til og med fått lamper på hver vår side av sengen! Nattbordet innerst til veggen består nå av skoskap fra Ikea (se bildet lenger ned også da det ikke vises så godt her). Lagring og funsjon i samme ånd.
Sitarkassen står nå på et nytt sted, og har fått holde på skjerf, vesker og en liten lotus-blomst på toppen:)
En liten dekorasjon på veggen i form av en kurs og et marrokansk teglass (se innlegg lenger ned).

Her er både smykkemann og stempelknagger. Det du ser i speilet er staffeliet mitt, og oppå der står et skjold fra Zambia. Og morgenkåpene våre:) Rommet brukes fremdeles til lagring. Men slik blir det når man bor trangt ( og har mye, kremt...)

Sitarkassen er svart og stor, og tar dermed mye plass. Jeg tenkte at det kunne hjelpe å gi den en annen funksjon. Akkurat nå skjules det svarte litt ved at skjerf og vesker henger på den. Jeg har brukt en jern-kleshenger og har i tillegg hengt kroker på den slik at det skal bli lettere å henge ting på plass.
Jeg tenkte også på å klistre på bilder e.l, for å på en måte gjøre sitarkassen til en stor ramme eller bildetavle. Jeg liker den litt røffe formen og fargen på kassen og kunne derfor ikke tenke meg til å gjøre en permanent endring av den siden jeg tror den kan bli fin i et nytt hjem en gang i tiden. Og jeg tviler på om sambo skulle tillate meg å male den også, hehehe.'
En bonus med sitarkassen er at den også kan brukes til å lagre smått. Her lagres det hvor det lagres kan!

Her er altså vårt nyervervede nattbord. Joy! Skoskapene passet perfekt på den siden, og er akkurat passe store til å fungere som avlastningsbord. Jeg har valgt å bare ha pynt på den delen som er nært hodet. For når jeg skal hente sko så må jeg jo løfte de opp må vite. Må gjøre det enkelt for meg selv:)
Det lille buddhaspeilet kjøpte jeg på Søstrene Grene og henger oppe med sånn blå-tyggis. Liten blågrønn vase kjøpt på loppis. Og det er også lampa. 40 kr! Love it. Skulle kanskje ha hatt et nær bilde av den lampa...det får jeg gjøre siden...
Men det er en bitte liten lampe i gull, men snirklete form. Jeg så jo øyeblikkelig for meg litt lys, pastell grønn maling på denne, men jeg tror heller jeg må få tak i en lignende. For jeg liker den som den er. Lampeskjermen er fra Ikea, og den har jeg hatt lenge. Jeg har pyntet den med Bindis. Jeg har ennå ikke limt de fast med ordentlig lim, fordi jeg ville se hvordan det ble. Jeg synes det ble kult:) Hmm, tror det vises lettere om man klikker for å få større bilde...
Det er så deilig å ha et rent og ryddig og litt pyntet rom! Det er holdt i svale farger, noe som jeg legger merke til gir en ny type ro. Det er godt å være på soverommet faktisk.
Vi er nok ikke ferdig med soverommet. Etter å ha ommøblert litt ser vi andre ting vi kan gjøre.
På den ene siden har jeg lyst til å holde det nøytralt, med noen få fargeklatter.
På den andre siden så frister det å kjøre på svale fargetoner, luft og lys. Glass, metall, prismer, lyst, tre og dyrke roen og svalheten. Sambo liker det siste. Soverommer er hans yoga-sted også, så jeg tror nok den roen frister ham veldig:)
Jeg driver også å tenker på å male den blå kommoden gul, hahaha. Spørs om jeg klarer å holde den roen da. Må kanskje heller finne et annet møbel å utforske den ideen på:D
Jeg har ideer til lampeskjermer, dekor på vegger og sengeteppe så dette rommet er nok ikke ferdig, tjihi. Men det er et bedre utgangspunkt enn det var.
Nå er Maya så avslappet siden skoleoppgave er levert. Og snart skal jeg besøke noen venner som har flyttet inn i hus. Denne helgen inneholder besøk, avslapping og kreativitering. Og jeg gleder meg!
God helg til alle sammen!
Maya:) (guri malla som jeg har "skravlet" i dette innlegget da!?!)

9 kommentarer:

Nr. 21 sa...

Hi-hi... Skravle-Maya! Gøy å høre på skravlinga di! ;) Så gøy med ommøblering og stasjing av soverommet, da! Ble romantisk og koselig synes jeg! Likte godt Buddha-speilet og de grønne detaljene på nattbordet! Blir så inspirert av deg, får lyst til å springe opp på loftet (mitt loft, ikke Mayas... Jo, Majas også selvfølgelig, for å suuuge til meg inspirasjon!!!), og stasje soverommet! Det trengs!!! Men jeg har ikke tid, skal straks gå på jobb...
Men gratulerer med ferdig innlevert oppgave!!! Nyyyt påsken!
Klem fra meg i Nr.21
(Nå har jammen jeg også skravlet... Tji-hi...)

Ninas Drops sa...

Hallais skravla....
Du er jo så god da...

Også så mange ting å fortelle om-...*fnis*...Så fint det ble på soverommet...digg med ommøblering..Ting blir så fresht og nytt...

Likte det buddha speilet ditt det var søtt...og du så spennende med sitar da..det minner meg om filme Moulin Rouge av en eller annen grunn hihi..

Digg med innlevert oppgave da du...

Du ...jeg skvatt da jeg leste at jeg fikk mail fra deg...hm..tenkte jeg...kjenner jeg henne?..ho ho...så var det jeg som hadde sendt deg en mail vettu..yoho...Hei hvor det går...det var vel noe med navnet..hi hi...

Koselig med besøk til helgen da...jeg får besøk av tigergutt og ungen hans...det blir kosli ...de blir fra lørdag til søndag så da tenkte jeg vi skulle grille hamburgere jeg...digg..grille åååå *sukk* det er diggbart assa...DET ER VÅÅÅÅÅÅR...helt yr her jeg...

Jepp gå for guuuuul kommode...det er så fresht...

Klem klem snuppelure...
Drops=)

Charlottes interiørblogg. sa...

Godt med litt om-møblering nå og da:) En super ide med wallstickers på lampeskjermen altså! Hilsen Charlotte

frk.B sa...

Vet du hva? Det beste skjedde med meg i dag! Jeg fant lotuslysestakene!!! I en bitteliten interiørbutikk i Søgne utenfor Kristiansand. Herlighet så glad jeg ble:) Kjøpte 3 stk, men kunne kjøpt alle fargene tror jeg. Måtte bare fortelle det, har jo siklet på dine lenge:) Hi,hi et rart uttrykk.
Soverommet ble veldig fint! Skråtak er utfordrende, det har vi og. Men har funnet den opptimale løsningen nå tror jeg etter tre ommøbeleringer:)
God påske!

alvorada sa...

Hallo skravla! :) Soverommet ble veldig koselig. Fikk lyst til å gjøre noe med vårt soverom nå, det er også typisk nedprioritert sove og oppbevaringssted...

Gøy å se pensumbøkene dine! Ser spennende ut :) Hva er det du studer? Ser du leser om flerkulturell forståelse, her i huset er det flerkulturell forståelse og misforståelse i praksis, hi-hi :) Norge møter Brasil!

frk.B sa...

Hi, hi du skremmer ikke meg!
Og så koselig at du tenkte på meg da du så de:) Må nok en tur innom Kremmerhuset i påska når jeg skal hjem en tur da.. Hmm, farlig fristelser!

Smiler over Blogglandia, vi har det fint vi. Her i vår lille verden:)
Merker at jeg kan tenke på noen der ute som jeg faktisk ikke kjenner, det er jo litt rart, men utrolig koselig og da!

Nå skal vi en tur på Mother India.
Nam, nam..

God kveld.

Frk. B

mette sa...

superbra forandring!!

Anne sa...

Takk for koselig hilsen:)
Kjekt med litt omøblering innimellom. Forandring fryder:) Det ble fint, gode ideer. God påske:)

Kaspara sa...

Kjære skravle-Maya
Hi, hi, fint at andre enn meg kan skravle!
Det ble trivelig med små farveklatter på soverommet deres. Jeg er så glad i smykkemannen jeg!
Synes det ble finere enn kors og slikt som mange henger smykker på.
Å ominnrede er så morsomt! Jeg ominnredet stadig som barn, skjøv rundt på møblene på barnerommet.
Her i huset er dessverre ting litt gitt. Vinduer og mange dører skaper klare begrensninger.
Jeg har sendt deg nok en murstein, så du har noe påskelektyre. Ikke så mye krim, vel og merke!
Ha en glad påske, så deilig at oppgaven er levert! Klem fra Kaspara