fredag 3. februar 2012

Blå: Arv

Mammas arv etter hennes besteforeldre. Nå i mitt skap. Mine oldeforeldre. Min oldemor som jeg er oppkalt etter. Koppene har jeg veldig gode minner fra på kjøkkenet deres. De har nå stått i skapet hjemme hos mine foreldrene i mange år, og der har jeg fortsatt å beundre de. Nå beundrer jeg dem i mitt eget skap.  "Norway 2761" står det under. Det tilhører hvite og blå fat. Noen som vet noe om dem? Aner ikke hvor gamle de er eller hvem som har produsert de. Jeg fikk også de fine blå fatene fra Egersund, suppeskåler i samme serie og den blå bollen. Mamma fortalte at de pleide å spise middag fra fatene, men det kan jeg umulig forestille meg. De er bittesmå! Ihvertfall sammenlignet med dagens standard. De er mer som kakefat å regne. 
Maya

6 kommentarer:

Brit sa...

Ååå de var bra vakre, heldige deg som har fått en slik arv- regner med de får et godt hjem hos deg:)

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Såå søte :)

Inga Helene sa...

Blåhvitt porselen er utrolig fint! Jeg skal begynne å samle servise til tolv til bruk på verandaen. Ikke noe fint og fjongt, bare blått og flott! :-)

Anonym sa...

De ser ut som de er produsert i samme stil som mange 50-70 talls kopper. Veldig flotte :)

Good night, Olivia sa...

Vidunderlig vakre! Elsker kombinasjonen blått og hvitt. Er på ingen måte sikker, men det ville ikke overraske meg om også koppene er fra Egersund.
Lilli :)

Anonym sa...

Lovely pictures :)