søndag 18. november 2012

Hobbyrom: Kreativt rot, orden og gjenbruk

Noen av dere husker kanskje at jeg pusset opp et rom til å bli hobby/gjesterom her i våres. Jeg hadde store planer om å ta bilder og legge ut på bloggen, men dere vet, livet skjedde. Jeg er ikke helt i modus til å ta Etter-bilder ennå, men et par glimt er jeg i humør til! 

Hobbyrom krever oppbevaringsplass. Hobbyrom fører også med seg det jeg kaller kreativt rot. De to første bildene viser "orden", mens det siste på sett og vis står for kreativt rot. Kjekt å ha det jeg bruker aller mest rett for hånden og en korktavle oppbevarer tegninger, farger og stæsj jeg liker, samt små kruseduller. En av mine store gleder her i livet er å gå på bruktjakt og finne disse små, spesielle tingene til huset. Nærmest alt på disse bildene er brukt- eller loppefunn. Nå vet jeg jo at ikke alle deler samme type smak, men for meg er det en liten interiørglede å tenke kreativt gjenbruk, samt å ha fått til et hobbyrom for små midler. Rommet er forøvrig preget av min fargeperiode "nude", hihihi.

Bilde 1: Bokhylle, treboller, hvit vase, skuffedariet og plastkurv funnet på loppemarked. Bena på bokhylla er kappet av, hylla er malt og hengt opp på veggen for å skape mer golvplass. Trebollene er dippet. Boksene er fra Søstrene Grene og et par har fått nytt papir.

Bilde 2: Gammelt kjøkkenskap kjøpt for 50 kr på loppemarked. Det er malt hvitt, og oppbevarer alt mulig av hobbysaker.

Bilde 3: Bordet sto i huset ved overtakelse. Alle lampene, korktavle, hånd (til viskelær), penneholder i glass på bordet, og skuffe på veggen er bruktfunn. Skuffen er lang og smal og passet dermed perfekt som hylle over bordet til det nødvendige og litt pynt. Hermetikk-boksene er dippet. Selve kreerings-området er innfelt av fargen "Nude" som jeg lagde for Kulør for et par-tre år siden (kode på høyre side av bloggen litt lenger ned). 

Showing some photos from my craftroom which was completed this spring. Almost everything in the pictures are from fleamarkets. One of my great pleasures in life is to go to fleamarkets and look for the small, special things we want to our house.


7 kommentarer:

Fargevandring sa...

Fine farger, og jeg digger de gulfargende lampene dine:-)

Fargevandring sa...

...gullfargede, skulle det jo stå:-)

s h i n e d e s i g n sa...

Ah...jeg bare digger prinsippet ditt om å bruke ting du har fra før eller ting fra bruktbutikken! I disse kjøpetider er det befriende å komme innom bloggen din. I tillegg får du til et fresht og stilig uttrykk, flink er du!

ReVinyl sa...

Kjempeflotte bilder som gir meg lyst til å se mer!

Jeg har mange av de samme tankene som deg når det gjelder gjenbruk. Men i det siste har jeg begynt å reflektere over hvor mye og hva jeg kjøpet på bruktbutikker. Er det greit å handle mye så lenge det er brukt? Trenger jeg virkelig det jeg kjøper? Litt som å kjøpe på salg...oi, så billig! Det har jeg ikke "råd" til å la være å kjøpe ;)

For all del, misforstå meg rett! Det er ingen kritikk av deg. Jeg applauderer gjenbruk og alt det flotte du skaper ut av det. Gjenbruk trenger ikke alltid å være vakkert. Det kommer an på hvem som styrer spakene det.

Måtte bare få ut noen tanker jeg hadde i hodet. Ble het istedenfor et blogginnlegg...hehe. Bare minne meg selv på å kjøpe med måte ;)

Takk for at du inspirerer!
De gullampene var fantastisk flotte!

Ps, det skal være bloggtreff i Moss til helgen.
Vet ikke om du kan eller bor i nærheten.

Vi høres!
Siw

Turtledesign sa...

Jeg er helt enig med deg, det er utrolig gøy å kunne skape noe av noe man har liggende. Veldig gøy når man får det til å fungere sammen. Men jeg er også litt enig med ReVinyl her over, det er greit å tenke igjennom hva man handler selv når det er brukt. Det har vi kanskje lett for å glemme... Jeg har ihvertfall lett for det, og det står derfor noen stoler i boden vi ikke har plass til...
Men, på den andre siden, det er jo bedre å ta ut shoppinglysten på brukte ting i det minste!

Marie sa...

Hei!
Fin blogg du har :)

Jeg så du stillte meg et spørsmål på bloggen min ang Diamond light fra Frama, tenkte jeg heller skulle svare deg her, så er jeg sikker på at du ser det ;) Jeg bestilte mine gjennom en leverandør fra Danmark, dette kunne jeg gjøre fordi jeg har kontakter pga jeg jobber på et interiørarkitekt kontor. Men jeg vet at Designtorget selger selve pæren (de har i allefall gjort det), ellers kan du kjøpe ledningene/sokkelen via Trend Bazaar, de selger både ledning/sokkel og pære (dette selges separat). Ledning/sokkel kommer i uike farger, jeg har svart ledning og bronse sokkel. De sender også til Norge :) Se link her: http://www.trendbazaar.dk/belysning/pendel/frama-e27-fatning-messing

Håper dette var til hjelp! Gi meg gjerne et pip hvis du kjøper, så kanskje jeg kan få se hvordan det ble!

Klem Marie
House Chic

mellaogmalla sa...

Inspirerende hobbyrom! Mitt er kaotisk, men ser nå et det er mulig å få det fint om man rydder;)