onsdag 4. mars 2009

Tunisiske skatter

Jeg ble litt inspirert av et innlegg fra My Wonderworld og har bestemt meg for å lage noen innlegg fra egne reiser.
Innlegg om de skattene jeg kjøpte på disse reisene som hver dag minner meg om steder, mennesker og gode følelser. ( Dette er jo en interiør/stæsj-blogg, så da får det bli på det litt mer overfladiske plan;) ). Skattene som også inspirerer meg hver dag, og som jeg tror har en finger med i spillet i min fargegladhet og snurrepipperier.

Jeg tenkte å starte med Tunisia. For de av dere som har vært i Marokko, så vil dere sikkert kjenne igjen stilen fra den delen av Afrika. Det er veldig mye likt, men likevel sååå fint. I mine øyne da:)Hehe, denne gamle parfymeflakongen minner meg egentlig mest om en gammel, grisete mann som knapt klarte å la vær å "tilfeldig" komme borti meg når jeg spurte han om pris osv. Makan til type! Men flakongen måtte jeg ha likevel. Snakk om å selge sjela si?
Han hadde i så fall en stoooor basar/butikk av gammelt skrot, mye i glass og metall.Slike keramikkfat hadde de mye av, i forskjellig mønster, farge og form. Jeg elsker de. Og vesken er av kamelskinn. Hihi, en kamel på skuldra er ikke verst!

Som mange interiørbloggere så elsker jeg gammelt, og å se etter "det lille ekstra", det litt underlige. Det som kanskje er litt rart, eller bare veldig fint. Når jeg reiser er dette med meg også. Og det er ingenting som er så morsomt som å gå på skattejakt i et fremmed land, å se på håndverket, slitasjen, variasjonen, mønstrene og fargene ikke minst! Selgere sier til meg: "You have a good eye" når jeg går og studerer, endevender, bøyer meg ned for å krype bakerst for å titte...hihi, eventyr! Ååå, nå fikk jeg godfølelsen nå.

Drømmende Maya

8 kommentarer:

Ninas Drops sa...

Så flott fat da du...
You good eyeyou...
Og en kamel her og der er jo ikke å forrakte heller.. jeg har ikke slik veske og ikke har jeg vært i Marokko heller... men nå drømmer jeg om Spania turen vår som går i slutten av mai jeg nå....Jepp da blir det marked på meg=)
Drops=)

Nr. 21 sa...

Ååå, nå fikk jeg lyst til å reise på skatte-jakt i fremmede, eksotiske land! Fairytales!!!

Adale sa...

Jeg ble drømmende og lengtende etter det innlegget ditt, tusle rundt i govær å titte på eksotiske ting...sukk
ha en fin kveld

Nr. 21 sa...

Hi-hi... Jeg er vel egentlig ikke så glad i å bake, egentlig, bare hvis det går raskt og garantert blir vellykket! Og det blir brownies-kaka til Toro! Den pizza-kjevlen er kjempe-grei, for den er enhånds (som du sa) og den mye mindre enn en kjevle og derfor veldig praktisk når en skal kjevle ut direkte på steke-brettet! ;)

storeflittig sa...

oi! jeg har begynt å drømme om kobber/messing/gull farger. og når jeg kom inn hit ble jeg helt sikker. jeg må finne noe slikt jeg også. så UTROLIG fin flankong! ikke rart det ble kjøp, tiltross for ekkel mann, hihi!

kameler er usannsynlig kule dyr, på en tur fikk jeg tilbud om å kjøpe en liv levandes kamel til 5000 kr. Og jeg vurderte det! Ha ha! Da er det bedre med vesken.

Er alltid spennende å komme innom her, syns du har et øye for spennede ting - fantastiske ting!

Minmill sa...

Så mye fint du har blogget om i det siste. Jeg har jo glimret med mitt fravær, og koser meg på med en runde på bloggene nå. Din blogg er det gøy å være innom for du har en stil og en sans for dingser som jeg liker. Skryt til deg!
Likte bruktfunnene dine, spesielt den boksen. De blomstene var også kule synes jeg.

Vi var i Tunisia i fjor høst, og jeg angrer som en hund på at jeg ikke kjøpte noe på markedet der. Jeg hadde en skikkelig dårlig dag akkurat den dagen og gikk bare og irriterte meg over den uendelige masingen fra de som solgte. Snakk om...

Anemone sa...

Jøss så flott blogg du har, og så utrolig flnk du er til å male!!
Sitter gapende her jeg nå og beundrer :-0

Kaspara sa...

Hei Maya
Super ide` med innlegg fra reiser!
Kan nok hende jeg adopterer den ideen etterhvert.
Tunisia, ja!!!! Jeg har vært i Tunisia 3 ganger; en gang i Hammamet og to ganger i Sousse.
Har til og med ofte sagt at dersom jeg har levd et liv tidligere må det ha vært i Tunisia. Jeg elsker farvene, krydderduftene, markedene, maten, musikken og selv om det er en del pågående selgere, er det også mange blide, søte tunisisere.
Har også vært i Marokko, men ønsker egentlig ikke reise tilbake dit. Kanskje det var tilfeldig, men vi møtte mange ganske så truende personer, da vi ikke ville handle eller for eksempel bli med bort til en teppebutikk noen kvartaler unna.
Skjønner godt du MÅTTE ha flakongen! Den var lekker og spesiell. Jeg har hatt med mange flakonger i ulike farver hjem etter Tunisiaturer. De er så flotte!
Nå er det nesten så jeg går og setter på en cd vi kjøpte i Tunisia med nord-afrikansk musikk.
Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min.
Ønsker deg en glad dag!
Klem fra kaspara