tirsdag 9. juni 2009

Lampeland + utfordring

Det kommer fler og fler lamper på loftet. I går var jeg innom "Askeladden bruktbutikk" i Sandvika. En av plassene jeg titter innom når jeg får dette "bruktsuget". Jeg fant faktisk 2 stykk lamper. Den hvite, med fot i glass, og den øverste av de to "gull"-lampene. Jeg hadde kjempeflaks da det viste seg at de hadde 50% på alt i butikken. Og jeg betalte den syke summen 25 kroner tilsammen!
Den andre gull-lampa kjøpte jeg også der, men det er lenge siden. Etter det har jeg vært på utkikk etter en gull-lampe til. Jeg liker de snirklete formene, og så tenker jeg at det hadde vært fint å male foten i en annen farge.
Den hvite lampa har foreløbig lampeskjermen med indiske bindis på. Jeg synes det er litt søtt:) Hodet mitt ligger og kverner og tenker på hva som hadde vært kult på de to snirkellampene. Jeg vil ha noe med edge tror jeg.

Nå har jeg en av disse "kosestundene" på soverommet. Jeg liker å ligge i den store senga med dyner og puter rundt meg, og høre på radio. Akkurat nå spiller "KlemFm" mye gammel musikk, mest 80/90 talls-slagere. Det setter virkelig Maya i den rette mood, svinser litt med foten og drømmer tilbake til gamle dager, hihi:D Blir i godt humør, eller vemodig alt ettersom.Utfordring!
Jeg har fått en utfordring! Den har jeg fått fra "Forførende farger". Jeg er treg til dette altså, men her kommer'n. Tenkte jeg for en gang skyld skulle delta:)

Hva er du opptatt av for tiden?
Lære meg til å slappe av og innse at jeg faktisk har sommerferie. Ikke noe skole+jobb på et par måneder nå...hører du Maya!?!?

Hva har du på deg i dag?
Sort dongeribukse, lilla kort kjole med blå blomster, lysgrønne strømper og et hvitt, tynt heklesjal.

Hva skal du spise til middag?
Jeg spiste potitt, stekt sei og laks med kokte grønnsaker. Nam!

Hva vil du gjerne lære deg?
Oj...masse ting det. Men akkurat nå: på det personlige plan lære å engasjere meg i min hjertesak på en mer avslappende måte. På det kreative plan ønsker jeg å kunne lære meg et dataprogram slik at jeg kan lage mønster, tegne, leke med foto og utfolde meg på den måten. Og så vil jeg gjerne kunne sy klær og hekle...det hadde vært noe det.

Hva hører du på akkurat nå?
KlemFm, reklamepause faktiskt, hihi

Hvordan er ditt favorittvær?
Sol, varme, svak kjølende vind...

Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?
Master-oppgaven, det å tenke på den på riktig tid og på riktig måte. Og selvfølgelig få den ferdig til jeg skal levere den om 1 år.

Hva syns du om den personen som tagget deg?
Hun virker veldig koselig. Og så har vi samme forkjærlighet til India og Marokko vet jeg. Bloggen hennes blander det orientalske med det vestlige. Og det liker jeg.

Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det ha vært?
Hvilket som helst land med behagelig varme. bare huset er liggende slik at det har utsikt til alle sider og en av dem skulle vært mot sjøen.

Hva ville du gjerne hatt akkurat nå?
Sjokkis og pepsi max, hehe

Hva vil du gjerne bli kvitt?
Lysten på godteri. Har ikke godt av det!

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt?
På konserten med Bruce Springsteen i Bergen

Hvilket språk vil du lære?
Jeg eier ikke språkøre. Men arabisk, persisk, spansk, russisk og hindi hadde vært fasinerende å kunne.

Hva ser du etter i en venn?
En jeg kan le sammen med, en som lytter og hører meg, en jeg kan stole på, som er lite selvhøytidelig og som har omtanke for andre. En jeg kan dele gleder og sorger med.

Hvem vil du gjerne møte?
En venninne jeg ikke har sett på lenge.

Hva slags musikk liker du?
Pop og rock, indiepop/rock, Bollywood, orientalske og arabiske rytmer, kletzmer/balkan, gamle slagere fra 60, 70,80 og 90-tallet.

Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?
Only one??

Hva er drømmejobben?
Skuespiller. Kombinert med kunstner, leve av å skape og utrykke, det hadde vært'no!

Har du noen favorittmodeller?
Nei...

Hvis du hadde hatt 1000 kroner nå, hva ville du brukt det på?
Komme meg til Køben og skaffe meg den vasen jeg så gjennom vinduet på Grønlykke. Det var stengt...

Beskriv stilen din? Lyst og luftig, fargerikt, boheme, hippie, etniske elementer, retro, shabby, gammelt og nytt, salig blanding av alt som jeg/vi synes er fint...ønske jeg hadde råd til designelementer.

Hva var det siste motebladet du leste?
Costume

Den siste cd-en du kjøpte?
Yeasayer "All our cymbals"

Hva hørte du på da du ble tagget?
Det kan jeg ikke huske...

Hva vil du akkurat nå?
Ligge i senga og høre på koselig musikk

Utfordringen sender jeg videre til Alvorada og Frk.B , ta den om dere vil:)

Ha en fin kveld da dere!
Maya
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Solrosa sa...

Så fine lamper! jeg har en gammel lampefot og en fantastisk skjerm fra loppis. De passer bare ikke så godt sammen... Får ta et raid i sommer og finne ut av det!

ha en fin kveld!

Solrosa

Janne i Fagerlia sa...

Fine bruktfunn. For noen uker siden kjøpte jeg vegglamper på loppis ganske likt med den ene av dine gull-lamper. Men har har ennå ikke greid å bestemme om de skal få være som de er, eller om de skal få et strøk hvit spraylakk. Må tenke litt til.......

M by M sa...

Så fine funn! Jeg hadde sprayet de lyslilla og gitt dem klassiske sjermer. Det tror jeg hadde blitt fint :-)
Utfrodring utenom det vanlige hos meg, om du tar den ;-)
Klem fra M

storeflittig sa...

Koselig å bli bedre kjent med deg! Pepsi max er bare helt vanedannende, lurer på hva i alle dager de putter oppi:):)

Jeg likte de krusedullampeføttene dine helt utroolig godt. jeg lurer på om jeg kanskje må se etter noe slike jeg også, hvis jeg får lov å herme. liker det romantiske med de, utrolig flott!

Kaspara sa...

Hei Maya!
Nå har jeg lest og sett artikkelen i Kamille! Var redd det ikke var riktig blad, og at jeg hadde gått glipp av artikkelen med deg, men heldigvis hadde jeg ikke det.
Fniste av den tapetserte plastposeveggen! Stilig!
Synes det var glade bilder fra loftet ditt, selv om jeg savnet litt mer overiktsbilder. Nydelige detaljbilder og fint bilde av en blid og søt Maya!
Så fine lamåeføtter du har funnet! Ser du hadde abstinenser du også etter bruktbutikker, det får jeg stadig vekk. Hardt rammet!
Morsomt å lese intervjuet av deg også!
Ha en finfin dag i tigerstaden!
Klemmer fra Kaspara

Hege - BOLIGglede sa...

Hei hei Frk, Maya!
Har akkurat kost meg med interviuet i Kamille. Koselig å lese om deg. Kjente meg igjen i mye som stod der.
Hadde av en eller annen grunn inbildt meg at du var mørk(?) og mye yngre enn meg, men vi er visst like gamle..yeah! (følte meg plutselig ikke så gammel..takk!)
Har prøvd det med tre-kolonner et annet sted, men ga opp. Har slått meg litt til ro med lay-outen nå. Greit å ikke forandre for mye hele tiden. ;)
Nå skal jeg ta meg sammen å gjøre litt husarbeid. (ikke min favoritt..)
Ha en fin dag videre:)

Scandinavian Retro sa...

Hei! Leste artikkelen om deg i Kamille, og syntes det var litt artig at det var noen jeg "visste av" i denne bloggverdenen. Kjempefint intervju i hvertfall! Ang. lamper, jeg hadde også en liknende "gull" lampe. Den malte jeg med sort emalje- lakk, og den ble knall fin! Er ganske fornøyd med den altså. Har fått masse komplementer for den, og det er alltid gøy. Ha en fortsatt fin kveld!