torsdag 11. juni 2009

Jeg trengte en vitamininnsprøytning

Det er ikke bestandig man kjenner hvor sliten man er, før man er ferdig med det en driver med.
Siste dagene har jeg kjent at det siste års kombi skole og jobb nok har vært mer slitsomt enn jeg har innsett tidligere. Jeg forventet liksom at når eksamen og alt var ferdig så skulle jeg ha masse energi og være full av futt. Og at jeg skulle ha masse overskudd til å gjennomføre ymse prosjekt, ralle rundt med venner, være supertante, supersøster og superdatter og ringe ned familien min og kontakte alle de jeg ikke har hatt så god tid det siste året. Men så er det ikke.
Jeg synes liksom jeg har med behov for ro, alenetid og samle fokus nå enn da det sto på som verst.
Jeg vet jeg har valgt å gå skole selv, og jeg visste jo at det kom til å bli tøft med full jobb ved siden av. For det meste går det jo helt fint. Men så har man jo perioder hvor ting føles tyngre enn de pleier.
Når jeg har det slik så blir jeg veldig opptatt av å gjøre ting som "kjennes riktig". Jeg blir rett og slett fryktelig ego! Men jeg håper nettopp det er en styrke.
Jeg lager hjemme-Spa, jeg tar sol, jeg unner meg litt ekstra godt pålegg eller annen type mat, eller et nytt klesplagg eller en god shampoo. Jeg trener og gir samtidig meg selv lov til å spise så mye sjokolade jeg vil, og fremdeles ha god samvittighet. Jeg tillater meg også å stenge resten av verden ute en liten stund og har alenetid. Da hender det at jeg sier nei til venner og invitasjoner. Tidligere var jeg ikke så flink til nettopp det. Mulig det er noe som kommer med alderen det der.

(Klikk på bildet for å se det større)
I dag som dere ser har jeg unnet meg litt shopping. Og for noen glade farger!
Jeg var så heldig å finne en boks fra IRA Denmark, så nå har jeg to. Jeg liker så godt fargene og mønstrene på en del av de boksene. Spesielt de som er laget av Anita Wangel og Ethel von Horn. Ikke at jeg går rundt og har peiling på slike ting, men man får jo litt med seg av å surfe rundt på nettet etter ting.
Samtidig fant jeg en himmelsk pute. På Kid, til 130 kroner. Jeg liker så godt fargene! Gud den gjør meg glad når jeg ser på den, en virkelig vitamininnsprøytning. (For de av dere som liker den stilen; puten er del av en stor putefamilie med puter i sterke farger og flere former).
Lysestaken kjøpte jeg på en Fretex. De blå blomstene hadde jeg fra tidligere.

Nå blir Maya borte et par dager, og kommer plutselig tilbake:)

God helg til alle sammen!
Maya

18 kommentarer:

Mari sa...

Skal du kanskje opp til mine trakter?? ;)

Anonym sa...

Herkules stormarked er min barndoms kjøpesenter. :)

Det er lurt å ta hensyn til seg selv innimellom. Man trenger tid til å bare gjøre akkurat det som er riktig for en selv der og da. God helg! :)

Hege - BOLIGglede sa...

Kjenner meg igjen i det du skriver. Var ferdig med skolen i februar og trodde jeg skulle få masse tid til å utvikle firma, male..osv. Men luften gikk liksom litt ut av ballongen.. Er vel litt typisk tror jeg. Når man har stått på en stund så merker man det først etterpå..
Ha en fin dag:)

Kardemomme sa...

Man har lov til å være ego innimellom og noen ganger er det så enkelt som at man MÅ tenke på seg selv for å komme seg videre etter slitsomme perioder.
Da er det viktig å kjenne seg selv og finne fram til de rette tingene slik som du har gjort!
Jeg var veldig spent på hvordan det var å handle på Tradera men det gikk greit.Men vær obs på portoen. Det er DYRT å sende pakker til Norge så man bør være rimelig sikker på at man kjøper noe man virkelig vil ha.
Jeg kommer ikke til å handle så ofte..Betaling gikk kjempegreit over nettbank, men noen selgere
selger kun til Sverige og da står det som regel i parentes etter
prisen på frakten.
Håper du får en avslappende dag..Her regner det så det spruter men jeg skal sy lappeteppe så det gjøe igrunnen ikke så mye!
Jeg oppdaget at jeg ikke hadde linket til deg men nå er det altså gjort :)
Klem fra Kardemomme :))

Jeg... sa...

Hei Frk. Maya=)
Jeg er glad du har nok futt til å blogge litt innimellom i allefall! Jeg er ennå ganske fersk i blogge-land, men denne var den første jeg forelska meg i, så jeg titter jevnt og trutt innom livet på loftet ditt! Man MÅ jo bare bli glad av å se alle dine fantastiske mikser av farger og mønstre :)
(Men jeg savner den gamle headeren din, den var så skjønn & sjarmerende... jeg stemmer for at du bytter tilbake ;) )
Ha en strålende og egoistisk dag!
Hilsen Ann Rita

frk.B sa...

Nyt helgen, Frk.Maya!
Det fortjener du:)

Gøy å se deg i Kamille!!

Lunalu sa...

Av og til må man bare være ego, det gjør så godt for kropp og sjel!!!

Koselig loft du har!!!

Vennlig hilsen Lunalu

Lycke sa...

Det är ju sååå viktigt att ta sig den där egentiden och inte göra våld på den när det känns så!!! Du gör helt rätt att lyssna på det...gör man inte det så blir man ju wrong och tappar sig själv och energin...har också blivit bättre på det där...även om man känner sig "ego" ibland, hehe...!!!
fina vitamininjektioner du hittat!!! Gillade färgerna jag med!!!

Önskar dig en skön helg!!

Kramar Lycke

Forførende Farger sa...

Du tok helt pusten fra meg med den puten fra KID. Snakk om å bli utsatt for fristelse! Phu...
(I morgen er det strake veien ned til Kid så snart de åpner!)

Jeg kjenner sååå igjen meg i det du skriver om jobb & skole, og det å ikke ha energi til alt man hadde beregnet at man skal ha overskudd til. Når energien er på lavmål er det kjempeviktig å lytte til kroppens signaler. Jeg overkjørte de signalene i mange år og fikk meg en real smell. Hos meg var det ryggen som utåndet. Det er både trist og irriterende å tenke på at hvis jeg hadde tatt kroppens utallige varselsignaler på alvor, hadde jeg sluppet å leve resten av livet med en totalt ødelagt rygg som døgnet rundt pumper ut smerter.
Så mitt instendige råd er at du må ta signalene kroppen gir deg på alvor, og slapp av. Hvil, mosjoner og gjør ting DU har lyst til og som gir DEG glede. Det er ikke egoistisk å være fornuftig!!!

Ha en fin helg!
Klem fra meg

edda sa...

Hei:)
Ja,det er først når en tillater seg og slappe av at en kjenner hvor sliten en er noen ganger......vet alt om det med to jobber:)
Nå har jeg lagt ut bilder fra standen min på Sagene Torg....håper du kan kikke innom:)
Du er så flink med layouten på siden din....den hadde jeg nok trengt litt hjelp med....men finner vel ut av det underveis....
Så får du bare slappe av mens du kan.....
Edda:)

Sanne sa...

hadde aldri gjetta at den puta var kjøpt på kid. så morsomt. den var jo kjempe fin :)

Janne i Fagerlia sa...

Tror det er ganske typisk at man ikke kjenner hvor sliten man er mens det står på som verst. Når man endelig kan senke skuldrene og gjøre som man vil, så er energien helt borte. Da mååååå man bare lytte til kroppen.....

Camilla sa...

Hei, hei! Ja, det var morsomt å finne bloggen din:)
Har ikke blitt foreldre enda nei, vi er nok bare en veldig ivrig tante og onkel..hehe.. Ja, er mange som sier at vi er veldig like, selv om vi ikke alltid synes det selv;)

Så mange stilige ting du finner til leiligheten deres! Håper du har hatt en fin helg. Klem fra Camilla

Kardemomme sa...

Hei Maya :)Har nettopp vært i butikken og handlet med meg siste utgave av Kamille :)
Gratulerer med flott artikkel!!
Så moro å se både deg og loftet på trykk! Det grønn/turkise skapet i bakgrunnen på et av bildene var utrolig flott!! Herlig farge!!
Har ikke rukket å lese alt men tar med bladet og tekoppen på senga i kveld så jeg får fred og ro til å få med alle viktige detaljer :)
Ha en fin dag videre! Klem fra Kardemomme :))

Kardemomme sa...

Jeg synes artikkelen I Kamille var fin jeg! Kunne kanskje tenkt meg å se MER fra den lekre leiligheten deres men ;)
Kjøpte bladet da Kaspara var med forrige gang og så denne gangen hvor du er med ellers er jeg ikke kjent med dette bladet i det hele tatt men etter at du mente at bildekvaliteten ikke var optimal
bladde jeg litt rundt og er litt enig med deg..Det ER en del bilder i bladet som ikke holder helt mål.
Men som sagt synes jeg du skal være fornøyd da..Moro for oss andre å se! Ha en fin dag!Klem fra Kardemomme :))

Linetoppen. sa...

Jeg kjenner meg igjen. Eksamen er levert og puff, ingen energi igjen. Det er et hardt slag i ansiktet, når man hele tiden har tenkt på alt man skal gjøre når bare eksamen er ferdig.
Nydelig boks du har kjøpt, deilige farger!!! Pute var bare herlig!!
Syns det er så koselig på loftet ditt!!
Ha en EGO dag!!
Hilsen Linetoppen.

Mariajaan sa...

Hello! I would love to enjoy your text as much I enjoy the images on the blog! In any case, I wanted to show you a couple of images that somewhat resemble few of the stitches and ornaments of nations around Scandinavia and Russia (Samis and other Finno-ugric peoples). I am very much interested in traditional dresses from around the world, and looking for pictures and inspiration came across this two very colourful examples from Peru: http://magalirevollar.tripod.com/f2.jpg and http://s3.amazonaws.com/lcp/jcserrano/myfiles/peru1-1.jpg Are not those patterns and ornaments lovely??? Like the pillow(?) in the back of your picture....Greetings from Estonia!

Dandylion sa...

nneeejjj hvor fint, jeg har fødselsdag den dag hvor lampen er lavet, jeg er bare fra 1986, men næsten ;p