lørdag 12. september 2009

Koselig

Koselig er så mye.
I jobben min møter jeg mange av våre nye landsmenn, og de sier at nordmenn er så glad i ordet "koselig" og "kose". Jeg vet ikke om det er noe særnorsk, men jeg har ikke tall på hvor mange ganger hver dag jeg bruker de ordene.

Jeg synes det er koselig å dille og dulle med pynteting, farger, mønster og former. Jeg nikoser
meg når jeg tar bilder av det etterpå. Og jeg koser med videre med å legge inn bildene, plukke ut de jeg synes er fine, for så å lage kollasjer i "Photoscape". (Hihi, tror snart jeg ikke har et innlegg uten kollasj:D).
I går hadde vi det koselig med selskap av venner, god mat og drikke. Og i dag i morgentimene har jeg kost meg med rundstykker og te til frokost sammen med min kjære.
I dag skal vi også ha kosedag. Det innebærer å hente laptoppen vi har bestilt på posten, sneie innom et loppemarked og sannsynligvis skal vi på hussvisning. Til kvelden planlegger vi å kose oss i sofaen med en god DVD.

Jeg synes det er koselig med litt miks på interiørfronten. Retro, Kina og en mintgrønn skoeske koser seg veldig sammen her på loftet.

Den lille hvite dukken er kjøpt i Kina. Men bildet er kjøpt på Kremmerhuset. Jeg så en gammel LP-plate i Beijing som jeg ikke hadde råd til å kjøpe. Men da jeg kom hjem fant jeg altså dette bildet på Kremmerhuset som var nesten prikk lik LP-platen! Verden er absolutt ikke liten!


Hva er Koselig for deg?

Kose-Maya;)

16 kommentarer:

annikken sa...

Apropos koselig og utlendinger - jeg studerte i Tyskland for to år siden, og ble kjent med ei jente som
hadde bodd i Norge og kunne litt norsk - så vi hadde såklat "tandem" og byttet på å lære hverandre norsk og tysk. Vi snakket om det tyske ordet "gemütlich", som jeg i begynnelsen trodde kunne oversettes direkte til koselig - og brukte det deretter i samtaler. Hun rettet på meg og vi kom frem til at jeg brukte ordet feil på tysk. Så skulle jeg forklare betydningen og bruken av "koselig." Litt senere fortalte min venninne om en liten baby som hadde blitt født i venneflokken. - Det var en veldig koselig baby, kom hun frem til.

Som du sier - ett ord vi nordmenn bruker mye, men ikke helt lett å forklare akkurat hvordan det skal brukes;)

Rakel sa...

Koselig er da også et så dejligt ord. Jeg har familie i NOrge og de bruger ordet ofte. Når de tager "på hytta koser de som bare den.." :)
I Danmark har vi også ordet og jeg er ret overbevist om at det bliver brugt på nøjagtigt samme måde. Men der er vist ikke mange lande der har netop det ord.
I DK er hygge=kose og hyggelig=koselig. Så blev du lidt klogere på det danske også.. :)

Go week.
kh Rakel.

mi-rachel sa...

dette innlegget syns jeg var litt koselig... :)

Pink Lady sa...

Hei!

Du har det så fint på loftet ditt,
en helt annen stil enn min. Men jeg elsker det!! :)

Den lampen din, hvor kommer den fra? Jeg er glad i kombinasjonen hvitt og stål:)

Ha en fin lørdag! Snart skal jeg på cafe!

Og forrsten, jeg har konkurranse på bloggen min;)

Klem Pink lady

Anonym sa...

DU er koselig!
Klem fra Eline

SavanneTreet sa...

Hei! Synes loftet ditt er veldig koselig, og så likte jeg ditt kinabilde veldig godt. Jeg synes det er koselig å være hjemme med gode interiørblader, hekle og drikke varm te..
Ha en fortsatt koselig dag!! =) Hilsen M

Brit sa...

Koselig er omtrent for meg slik du beskriver det. Koselig å være sammen med sin nærmeste, med sine barn, jeg koser meg med hobbyene mine strikking, foto, interiør og blogging. Jeg koser meg sammen med både katten og lille Tinka hunden.
Jeg koser meg når jeg har sangtimer med mine små elever.
Jeg koser meg når jeg drar på bloggrundebesøk og treffer slike koselige bloggere som deg:)
Ha en koselig lørdag!!

Solrosa sa...

Jeg har en koselig dag i dag, selv om jeg holder på å pakke for fem uker jobbing på Vestlandet. Det er i grunnen ganske gørr å pakke, men i dag koser jeg meg fordi jeg har god tid. Ellers regner det ute, masse, og da er det koselig å være inne. I går kveld var jeg og sambo ute og spiste sushi - det var koselig, og selv om jeg egentlig er litt lei meg for at jeg skal være så lenge hjemmefra, koser jeg meg så mye som mulig den siste dagen.

Koselig kan være så mangt, men jeg kjenner at jeg koser meg aller mest når jeg pusler med noe hjemme - enten det er rydding eller pynting eller noe i den duren. Det er så godt å ha det fint rundt seg. Gjerne etter rydding og vasking med en bok eller bare sitte å prate med god te og kanskje noe godt å spise. Å være hjemme er nok det mest koselige jeg vet!

Håper alle får en koselig helg!!

Solrosa

Therese ~ Fjellrosa sa...

Hos meg er det lite kos, men alt er så forbaska nyyyyyyydelig. Og nå når du påpeker overdreven bruk av ord ble jeg også veldig oppmerksom på det *lol*

Love the pictures.....

Ramme alvor sa...

Koseleg innlegg :) Koseleg når noko er varmt og mjukt. Det være seg noko fysisk som å sitje under eit mjukt tepppe. I regn inni store regnklede med ullundertøy..
På det meir mentale plan er jo mykje rart koseleg...gode vener feks.
Interiørmessig er det vel ofte koselig når det ikkje er for stilreint....ein bør i allefall få lyst til å setje seg ned og ta ein kopp med eit eller anna..:)

Klem!

Janne sa...

Er enig med deg i at blanding kan være koselig... Og mest av alt er det menneskene rundt meg som er med og skaper koselig stemning. Det å være sammen.. å bo under sammme tak. Å trives i hverandres selskap. Stilen min på interiørfronten er nok litt banding av retro og nytt - alt for å skape en koselig stil.

Lycke sa...

Vad härligt koseligt inlägg detta var goa Maya, hihi!!! Länge sedan vi språkades..har icke varit så flitig på bloggen jag, men jag har haft det koseligt på annat håll, med familj och vänner...tagit det mera lugnt på sistone..samla kraft inför vintern, men nu har jag kommit i pysseliver igen!!!
Gillar detta kinainspirerade..och klart man ska blanda hejvilt..det är inte klokt vad olika grejer kan passa ihop med varann så gott!!!

Älskar den där brickan också, har sett den hos Patina och trånat, men det var för dyrt att skicka efter..snyft!!!
Så ni letar hus!!! De är ju superhärligt...en riktig dröm när man finner rätt och får krama alla träden på gården...det gjorde jag när vi fick vårat, hihi..jojo..

Kramhögar från Lycke

mette sa...

goodness du har god smak ass... koselig for meg... det er å lese bloggen din:)

edda sa...

Koselig er så mye det....middag med gode venner....drikke kaffe med venninne på en utekafe i det fine været....lage smykker....male ting slik det blir pent....sitte ved bloggenog lese andre blogger....lese bok med tente lys rundt seg....stå i Birkelunden på søndag og prate og le med kunder er veldig koselig....dra på brukt kjøp og finne skatter....ja det er mye som er koselig i livet så lenge man er i øyeblikkene...
ha en fin dag og lykke til med huskjøp....
klem edda

Ida sa...

Hihihi.. jeg syntes jo dette var veldig koselig lesning :)

Jeg har aldri tenkt på det før - men jeg tror jeg bruker kose og koselig om veldig mye jeg også!

Det koseligste jeg gjør er å kose meg sammen med koseguttene mine :-)

Fine kollasjer! Er lenge siden jeg ikke brukte photoscape jeg også.. hihi!

Klem

Kosene mine sa...

Hihi, dette innlegget var jo veldig koselig da! Og her hos oss koser jeg og kosene mine oss så mye som mulig :o)

Fikk besøk på bloggen av en kompis her forleden og fikk etterpå høre at jeg hadde brukt ordet "kos" og "koselig" mer på bloggen enn han hadde gjort til sammen i løpet av hele sitt liv, hihihi... i tillegg til andre koselige kommentarer selvfølgelig.. :o)

Ha en superkoselig dag i morgen, nå er det natta her.
P.S. Ble sååå superglad da du nevnte Photoscape for jeg har lurt litt på hvordan man kan lage disse collagene. Nå er jeg i gang, og jeg kooooser meg! :D

Stor klem fra meg og kosene mine