mandag 19. oktober 2009

Årets bruktfunndag!

Det hadde jeg i helgen. Jeg har aldri før funnet så mye av det jeg er på utkikk etter. Jeg kom hjem med 4 bæreposer full! Dagen i går har bl.a gått med til å vaske tøy og skåler og fat.
Lørdag tilbragte vi i byen vi vurderer å flytte til. Vi har noen venner der som viste oss rundt, og innbakt i guidingen var noen flotte bruktbutikker. De vet hva som skal til for å overtale meg med andre ord, tjihi. Rundturen bar preg av et lass av bæreposer, og jeg startet jo godt for å si det slik. Jeg startet shoppingen på et marked i storbyen før jeg satte meg på toget til vårt, forhåpentligvis, nye hjemsted. For en gang skyld ramlet jeg over 4 dynetrekk på bruktmarked, og da måtte jeg jo kjøpe vettu...I tillegg fant jeg en krukke fra Stavangerflint som jeg også har tittet etter en stund, dog uten lokk, men jeg slo til da selgeren skulle ha 50 kroner for den. Så da vi møtte våre venner bar jeg allerede på 2 tunge bæreposer.
Og etter bruktbutikk nr.1 hadde jeg 1 pose til. Denne gangen var det et flott retrobrett og asjetter fra Figgjo i den pastellgrønne fargen jeg samler på som fylte posen. 50 kroner tilsammen betalte jeg for dette. Jeg fant også en nydelig kjole på den butikken, men den skal jeg vise en annen dag. Må vente til sambo kan ta bilde av meg:) Årets julebordkjole er ihvertfall i boks, og det til 100 kr.     
  
Vi var også innom bruktbutikk nr.2, men prisene der var ganske stive så vi ruslet rundt i gågaten, spiste en lett lunsj og myste mot høstsolen. På vei hjem ramlet vi over bruktbutikk nr. 3. Jeg og min venninne strenet inn, mens våre respektive partnere satt på et par stoler utenfor butikken og passet på posene. (Hun er også en kløpper på bruktbutikkjakt...). Og for en herlig overfylt butikk! Der var det så mye nispnaps at man godt kunne brukt flere timer der inne. De var på vei til å stenge, heldigvis for samboerne våre kanskje, så vi forsøkte å være så kjappe som mulig. Men jeg endte opp med 1 pose derfra og jeg, makan! Jeg fant ihvertfall en hvit vase i en serie jeg samler på til 30 kroner. Jeg trodde den jeg kjøpte var i en annen størrelse enn de jeg har fra før, men det stemte jo ikke. Men det ekke så fali, samler jeg så samler jeg, hihi. Atpåtil fant jeg en søt hvit skål og tilhørende fat med rosa og gull dekor til 40 kroner. Perfekt for smågodt, tomater, nøtter eller kjeks, yum!
  
Jeg synes ihvertfall det var en verdig bruktrunde. Tøyet har jeg allerede begynt å fabulere på hva jeg skal bruke til. Jeg ser for meg noen herlige puter av det storblomstrete tøyet, og en kjole av et annet tøy. Er jeg heldig får jeg tid til å sy litt i dag:) Oh joy!

Og om vi flytter til byen? Tja, det er ihvertfall ikke så usannsynlig. Det var nok ikke bruktbutikkene som gjorde utslaget (selv om jeg gjerne vil tilbake og skrote rundt mer, hihi). Men jeg fant vel ut at det kanskje ikke er så ille å flytte fra storbyen læll...

Maya

16 kommentarer:

MiaNostalgia sa...

Wow - skal si du fikk med deg mange skatter. Det orange storblomstrete stoffet var helt herlig, og de hvite vasene likte jeg også veldig godt.
Ble nysgjerrig på hvilken by dere vurderer å flytte til. Men det får vi som følge bloggen din kanskje vite etterhvert... :-) Ha en fin ettermiddag.

Beppe sa...

Så masse fint du har funnet :) Gleder meg til å se hva det blir av retrostoffene ;) Klem Beppe

Anonym sa...

Ja, du! Det var en veldig veldig bra dag. Må si tingene kom til sin rett her på bloggen, gleder meg til å se hva stoffene blir gjenfødt som. Iallfall var det en super dag, og vi håper dere kommer for godt til oss i byen vår! Vi har det jo ganske bra der (nok reklame nå!!), og storbyen er jo ikke langt unna! Vi sees snart igjen håper jeg (si fra hvis dere skal på visning!). Vi får ikke til Lompa desverre, men takk! Klem klem, Eline

M by M sa...

Hei Maya!
Så mye fint du fant da! Vi samler på de samme vasene :-)
Blir spennende å se om dere flytter på dere da! En liten omveltning er det helt klart å flytte fra storbyen til lillebyen, men tro meg, det går helt fint!
Jeg har virkelig mange gode venner som tydeligvis er veldig glade i meg! Også familien min! Vi feiret bursdagen min med venner på et utested på lørdag og min søster og stefar hadde laget en Beat for Beat konkurranse som gikk på at søstern holdt en tale om meg med adjektiver til sanger hun,mamma,min tante,venninnene og min samboer syns beskrev meg godt også skulle lagene gjette for så å synge sangene. Det er sjelden jeg blir rørt til tårer men på lørdag bare rant de!
God mandag!
Klem

Anne sa...

Imponerande bruktfunndag altså;) Mange vakre saker:) Er så kjekt å finne noko frå Figgjo syns eg. Kor er det de skal flytte til?:)
Ha ei flott veke!
Klem Anne:)

Janne sa...

Oioioi, så heldig du har vært!!!
Stoffene var herlige, særlig det blå med grønt i!!! Håper du lager noe fint og viser på bloggen:)
Takk for koselig hilsen, forresten! Godt å ha sofakroken for seg selv iblandt, selv om det i perioder blir vel mye. Da er det en fordel å trives i eget selskap;) Kan ikke stikke ut for å gjøre noe annet heller, med en treåring i hus!
Spennende å høre resultatet av flytteplanene da?!!!
Ha en fin dag videre:)

Frk. Maya sa...

Eline
Ja, jeg er også spent på hva stoffene blir til. Jeg er jo ikke en verdensmester på den symaskina, hihi. K. sa på lørdag at dere hadde planer, men jeg tenkte at det er da hygelig med invitasjon likevel:)Dere er ihvertfall ikke glemt.
Nå skal jeg ut og kjøpe laks til middag her, nam nam!

idyll sa...

Såå mye fint du hadde fått tak i!! Jeg har også noen av de søte hvite vasene.. Nå er jeg på utkikk etter noen fine falske blomster:)
Det hørtes ut som en idyllisk dag, rusle rundt å kose seg, blir spennende å se om det blir noe flytting på dere..

Ha ein fin dag med alle puslerier..

Marthe sa...

Hei kjære deg!

For et utbytte! Fire fulle poser- det høres ut som selve drømmen! Så masse fint du fant deg. Liker så godt de hvite lysestakene. Og hvem kan vel få nok av disse nydelige, gamle sengetøyene? Så gøy å utforske bruktbutikker i andre byer også. Særlig når det er en potensiell flytte-til-by. Kjenner jeg ble litt nysgjerrig;) Du får holde oss oppdatert!

Du, jeg så deg også på Grønland!! Men det skjønte jeg først når du sa at du hadde sett meg, og når jeg så at det var du som kjøpte den krukken fra Stavanger flint:) Du stod rett på andre siden av pappkassene enn meg, ikke sant? Tihi, så morsomt. Du skulle sagt hei, det hadde vært så koselig!:) Du er jo en av mine faste favorittbloggere. Har fulgt deg nesten like lenge som Kaspara (som var den første jeg ble fast leser av). Jeg skulle egentlig ikke innom markedet på lørdag, for vi var på farten for å møte et vennepar fra Bergen. Men du vet- fristelsen blir fort for stor. Og med en tålmodig mann blir viljestyrken enda svakere.

Nei, nå får jeg pakke litt. Reiser til Bergen i morgen og i kveld er det babysvømming. Gøy! Gleder meg til bruktbutikkene i Bergen:) Ha en super kveld og en god uke!

Klem fra Marthe

Kardemomme sa...

For noen herlige dynetrekk du har funnet!!!! Det brune og oransje var noe av det fineste jeg har sett! jeg har det samme i mørkegrønt men fargene du fant det var MYE finere!!! Du har virkelig gjort noen kupp på bruktfronten ser jeg og det er så moro å se hva andre finner! jeg hadde en fantastisk loppehelg denne helgen og fant noe så innmari mye. Man blir jo som besatt og vil bare ha MER hihi!!!
Den kinaplakaten din var superfin!!! Passet som hånd i hanske til det skjønne skapet i den mest herlige fargen. Jeg har så dilla på grøn/turkis nå at blikket øyeblikkelig finner fram til slike godbiter! Ser at dere kanskje flytter..Blir det et nytt loft tro? Ha en fin mandag videre! Hilsen kardemomme :))

Lahra sa...

Så mye fint! En skikkelig bruktfunn-lykkedag! Fant selv masse fint på lørdag - jippii!

Det orange sengesettet fikk jeg gode minner av - vi hadde et slikt hjemme da jeg var lita. Tror jeg må hjem å rote i mammas skap, kanskje hun ikke har kastet det. Jeg samler også på de hvite vasene. Har tre stk som tok seg veldig fint ut med liljer i på dåps-gavebordet til sønnen vår:)

Klem LahrA

Ninas Drops sa...

Hei sveis...
WOWWeee så mye fint.
Å guriland...er det ingen bloggentusiaster i nærheten av det stedet du har besøkt eller...for en himmel for oss...Kjempemye fint altså...SÅ mye fint stoff du fant...kjempefine...
Også liker jeg så godt den stavanger flint skålen i merket Flamingo. Den ved siden av den gule...for det sparer jeg på vettu...
Herlige hvite vaser du viser også..hm..har jo handlet litt hvitt stæsj i det siste som jeg visst ikke har blogget ennå...Det kjem det kjem
Håper nakken er i godlynne i dag da Mayamor.
Stor klem fra Dropsa
(her blir det fiskeboller og med dertil vafler til dessert...Mini sin yndlingskombinasjon dette..)

Via Gluck sa...

Du har jammen vært effektiv! Mye fint du har funet - settet med rosa og gull dekor var utrolig skjønne.

Anonym sa...

Heisan.

Mange herlige funn. Hadde også en knall loppis helg litt lenger nord i helgen. De vasene har dukket opp noen ganger i det senere. Nå har jeg 7 stk i to str. Påvirket av bloggene... Vet du noe mer om dem? Hvor de kommer fra og når? Jane

Frk. Maya sa...

Hei Jane!
Ja, der er nydelig disse vasene. Så heldig du er som har 7 stykker. Jeg vet dessverre ikke så mye om de, jeg har spurt der jeg har kjøpt dem, men de kan ikke fortelle så mye de heller. Jeg tror glasset de er laget av heter Melkeglass.
Nå fikk jeg en ide om å ta det opp i et av innleggene mine. Siden det er så mange av oss som har de, er det sikkert noen som vet noe om de:)
Kommer i dagens innlegg!

Klem Maya

Kardemomme sa...

Så spennende det skal bli å se hva dere lander på etterhvert!
Ikke alltid så lett når den ene vil bo i byen og den andre på landet..Kanskje dere finner noe som er landlig og likevel ikke så langt fra Oslo. Vi flyttet til jessheim helt uten å vite noe som helst om stedet. Men stortrives.
Stor overgang fra en blokktilværelse til eget hus med hage og rennende bekk som sildrer og skaper en masse stemning..
Første nettene fikk vi nesten ikke sove fordi det var så stille..
Toget bruker 35 minutter til Oslo så det er jo ikke sååå langt og jeg jobber jo i Oslo sentrum og kommer meg dit hver dag uansett.
Skjønner hva du mener med å finne noe som har sjel. Nye hus mangler det synes jeg så jeg ville aller helst finne et eldre hus. Endte opp i et fra 70-tallet men skulle gjerne bodd i et gammelt fra århundreskiftet! Har alltid ønsket meg et Pippihus :)Lykke til med husjakten i hvertfall! Klemmer fra Kardemomme :))