tirsdag 20. oktober 2009

Prosjekt: Blomsterpute (som skulle være enkelt...)

Haha, jadda. Neida. Jeg så for meg noen smekre små blomsterputer av stoffet jeg kjøpte i helgen. Men disse sy-egenskapene mine setter egentlig en stopper for alt. Eller mangel på sådane setter en stopper. Jeg fikk til en monsterversjon, og så en litt penere versjon. Her er begge i skjønn (?) forening.

Her er nummer 1, også kalt Lille monsterblomst. Den er litt Frankenstein-aktig med sin skjeve og krøkete søm. Den ser i grunn ut som et lite menneske når den står på en av sidene sine. Her har jeg bevisst unngått det, slik at den skal se mer vellykket ut, hohoho:D

Her er versjon nummer 2. Dette er Store vellykkete monsterblomst. Legg merke til at monster-betegnelsen er inntakt, men et litt mer positivt ord har sneket seg forran. Denne er penest. I all objektiv forstand.

Baksiden har samme tøy, men jeg har vendt det bakvendt. Det er en morsom liten detalj, som kom helt ut av det blå. For da jeg var ferdig med å sy nummer 1, Lille monsterblomst, så jeg at jeg hadde glemt å vende tøyet på baksiden slik at det kom rette veien. Derav kom den virkningen helt ut av det blå.
Da jeg lagde Store vellykkete monsterblomst var jeg mer var denne effekten, og valgte derfor å vende tøyet på baskiden for at den skulle bli lik sin lille blomstervenn. Dessuten kom jeg frem til at det var en vellykket "feil", siden jeg likte den duse effekten svært godt.
 
Min samboer og jeg kom frem til at blomsterputene var søte. I den forstand at de ikke ser ut til å være laget av en 31 år og snart 51 uker gammel kvinne, men av en som kan være en datter av en slik en.

Og et lite spørsmål til slutt:
De hvite vasene jeg viser i innlegget under. Noen som vet noe mer om de? Hva de er laget av, årstall og hvor de kommer fra? Jeg har fått noen spørsmål om det, men jeg kan dessverre ikke hjelpe. Takk for svar:)

MonsterblomsterMaya

24 kommentarer:

Lycke sa...

Mvhahahahhaha..ahahha...ojoj..det var länge sedan jag satt och verkligen tok-skrattade i min ensamhet framför datorn - tack undrabara kära du för den vitamininjektionen..hihihi....det var så roligt skrivet att jag bestämt höll på att ramla av stolen helt och hållet..och så goa bilden på monsterkudden, hihi...tack tack gois!!!Självklart är de jättesöta, och jag vände också tyget fel-just baksidan - när jag började sy kuddar för ett tag sedan...skulle aldrig fixa en sån där, tror jag!!

Kramhögar Lycke

Anonym sa...

synes de putene var veldig artige.. sjarmerende på sin måte:-)

idyll sa...

Hahahahaha!!!! Du hørres akkuratt ut som meg... Jeg har i fortvilelse stuet symaskinen bort en periode til motet er tilbake på plass igjen...

MEN.. synes putene ble riktig så søte, og veldig lite Frankenstein aktige:)

Vibeke sa...

de var da ikke monsteraktige i det hele tatt, synes de var knallsøte jeg!
jeg har et komplisert forhold til symaskinen min, virker som om all tålmodighet fordufter på et blunk når jeg setter med ned med den...fnis

ønsker deg en finfin kveld,
klem

Makrellskyer sa...

Hehe, morsomme puter :) Ser ut sånn som det ville ha sett ut om jeg tok fatt i symaskina ;) Men innmari god idé da, det skal du ha!

Når det gjelder vasene har jeg ikke peiling, men jeg så at Kvirrevitt hadde et innlegg om de vasene for ikke så lenge siden. Akkurat her faktisk:
http://kvirrevitt.blogspot.com/search?updated-max=2009-10-06T20%3A13%3A00%2B02%3A00&max-results=10

Du kan jo kanskje spørre henne om hu vet noe? :)

Ha en fin kveld :)

Makrellskyer sa...

http://kvirrevitt.blogspot.com/2009/10/eh-neivel.html

Jeg mener her forresten :) Litt susete på ettermiddagen gitt!

Scandinavian Retro sa...

Heisann! Hadde en god latter mens jeg leste om monsterblomstene, men jeg synes de ble knalltøffe. Kjenner igjen motivasjonen med å endelig skulle få tak på symaskina, men så blir det ikke helt som forventet. Men som sagt, jeg synes resultatet ditt ble knallbra. Når det gjelder vasene i innlegget under er jeg usikker på om når/hvor de er produsert, men materialet de er laget av kalles opalinglass/ opalglass.

Kristine Dall sa...

Råååe puter! De var skikkelig søte :D

Lahra sa...

Jeg synes putene var kjempefine! Artig med litt annerledes fasong på putene :) God ide!

Ja, jeg var så heldig å få kjøpe et grønt Kasparaskjerf ja. Fargekombinasjonene er nydelige og jeg liker det kjempegodt!

Jeg vet heller ingen ting om bakgrunnen til de hvite vasene, så det blir spennende å følge med om du finner ut av det. Skal snoke litt selv - de er jo så fiine, så det har vært artige å vite hvor de ble produsert i alle fall :)

Klem LahrA

lillebille sa...

Så søt du er! Måtte le for meg selv da jeg leste innlegget ditt. Men jeg synes nå monster-putene dine ble knallfine jeg. De skulle gjerne fått bo i sofaen min :o)

Ha en superfin kveld videre

Tove sa...

Det var da ingen monsterputer!! Syntes det var veldig fine og søte puter jeg:) Om jeg skulle sydd slike... DA hadde det blitt monsterputer, hihi Ang. vasene vet jeg ikke sikkert, men en selger på et loppemarked nevnte en gang noe om 50- 60 tallet om jeg ikke husker feil.. Men det kan da høres riktig ut:)

Klem

Velkommen til min kreative verden sa...

Disse ble utrolig fine! Her har du noe å være stolt av. Du forteller så morsomt. Jeg må smile: )

GundaM sa...

Rett og slett søte og humoristiske ;)))

og de vasene er av opalglass og kan være fra 20 tallet visstnok. Aner egentlig ikke men når ejg får de inn på butikken min forsvinner de tvert, det gjorde de ikke for et år siden ;) Snedig...

Kos deg videre og fortsett å sy herlige, glade puter!

Kardemomme sa...

Men så søte puter da!!! Slett ikke mosnteraktige i det hele tatt!! Men er sin egen største kritiker vet du og putene var virkelig morsomme og søte på en gang!
Jeg er heller ingen kløpper på symaskinen og da blir jeg alltid litt nervøs for at folk skal sjekke de ujevne sømmene mine hihi!!! Men stoffet du har sydd putene av var jo så fint og du har allgrunn til å være stolt av deg selv :))

MiaNostalgia sa...

Først takk for koselig kommentar på boggen min. Skjønner at det ikke er så enkelt å bestemme seg for å flytte fra loftet, og Oslo. Men kjenner og igjen ønsket om noe større. MrNostalgia og meg har den diskusjonen minst en gang i måneden. Vi vet at vi kan få et helt hus på Sørlandet for det leiligheten i Oslo koster... Men så er det det med å flytte fra storbyen, vennene, jobben og alle tilbudene her... Tiden vil vise. Ønsker dere uansett lykke til med evt. flytting, og gleder meg til å følge med på lasset (dvs. bloggen) fra et evt. nytt tilholdssted. Angående monsterputene så måtte jeg le litt av det du skrev. Men jeg synes resultatet ble veldig sjarmerende :-)

Anonym sa...

Hei! Du vil ikke tro det, men den bruktsjappa vi bare gikk forbi fordi den så så liten ut lørdag, den var ENORM!! Og hadde masse fine ting... Dååååhn! Jeg har holdt av et helt sett med kopper og servise til i dag, og har kvitret siden jeg fant det- så glad var jeg! Så nå må du komme tilbake! Vi sees snart håper jeg! Stor klem fra Eline

Ramme alvor sa...

Hehe, du gjer det no ikkje lett for deg sjølv heller. Slike putar er ikkje lett for ein mester eingong. Dei vart riktig fjonge spør du meg.

Lukka til vidare :)

erry sa...

Jag tycker kuddarna är helt fantastiska! Söta, charmerande, fina! ^_^

PS: Delta gärna i min utmaning, titta in på min blogg!

Frk. Fosli sa...

Næmmen frøken Maya da, de ble jo knallfine!!! Jeg hadde en lignende idé en gang, men kom aldri så langt - så morsomt at du har testet det ut før jeg evt setter meg ned for å plages!
Jeg prøvde meg med symaskin selv her om dagen; skulle sy veske etter et mønster fra Stoff&stil som hadde merkelappen "EASY". EASY???? Vel, alt er relativt... Fikk en kjempebulk der det skulle være slett og fint, så i kveld har jeg sittet og heklet en blomst som kan skjule skavanken...det er altså min løsning på sy-feil; gjemme dem :)

Ellers må jeg si at jeg som vanlig måper over de fine stoffene du & andre finner på loppis og bruktbutikker! Det er tydelig at jeg alltid kommer litt for sent... På søndag vandret jeg freidig inn på en skole i Lørenskog som hadde loppis, da en dame stoppet meg surt og sa at de hadde stengt for to timer siden, hihi :)

Håper du 'stikker innom' igjen snart! Ha det strålende flott så lenge =)

Frk. Maya sa...

Eline!
"Vårt" servise eller et annet? Jeg bor absolutt feil sted! Jeg kommer før du vet ord av det hihi:D
Jeg kjenner det bare kribler i magan på alt det pene, som jeg kaaanskje har plass til om noen måneder, hehe.
Kommet hjem fra vakt nå, og skal sove litt før jeg pønter meg litt. Fikk maten i strupen da jeg leste kommentaren din! :D

Anonym sa...

Hei igjen! Ikke "vårt" servise, men det som ligner, som har gull inni. Mokka-servise som jeg er så glad i! Nå kan jeg dekke til tolv, fantastisk!
Kos dere i kveld, håper dere får det gøy! Dumt vi ikke kan være med. Vi får ta det igjen senere. God helg og hils mannen i heimen! Stor klem

erry sa...

Åh, great att du vill delta! Jag är riktigt nyfiken på att se vad du gömmer i dina samlingar :)

Ha en fin helg! ^_^

Charlotte sa...

Syntest de ble kjempe fine og ikke minst sååå søte=) God helg!

Ved leilighet sa...

Hei,
jeg er nesten veldig sikker på at vasen/lysestaken er fra Figgjo?