fredag 20. november 2009

Prosjekt: TelysestakeMakeri

Phu! Det var litt av et ord: telysestakemakeri! Nå har jeg tatt helg her på loftet, og koser meg med tente lys. De hvite vasene er jo blitt en bloggfarsott så de har dere sett bilder av mange ganger før, hihi. Jadda jeg har dilla på de jeg også:D.  
Starten på helgen har jeg benyttet til kreative syssler. Jeg har brukt småtteri fra skuffer og skap og laget noen enkle telysestaker av pastaglass. Knapper, metalltråd (blomstertråd?), liten blondeserviett og en heklet lapp (loppis) er blant pryden. Tidligere var det scrapbook-papir som prydet disse pastaglassene.

Min favoritt er den med heklelapp, den er passe skrull, hihi. Flaks at den går akkurat rundt pastaglasset. Jeg har sydd noen enkle sting, og bare tredd den på glasset.

Jeg har jo et svare strev med å få tent på telysene siden glassene er så dype. Så her i huset tennes de på og føres deretter ned i glasset med en suppeskje. Itnå suppe på skjeen altså, bare telys. Mohahaha, godt det er helg kanskje med denna humoren? Håper alle der ute får en fortreffelig helg:)

Maya

17 kommentarer:

Minmill sa...

Så snaisne t-lysholdere du har laget. Jeg likte den med knapper på veldig godt jeg. Men jeg kan forstå at du sliter med å få lysene ned i glasset. Ikke noe gøy med brente fingre nei. Men du verden så flott, Maya. Du er en idebank på to ben.
Jeg kommer nettopp fra en bytur, og det ble ingen julekuler med meg hjem i dag. Tror jeg har nok for en stund nå. Jeg kjøpte bare en mini julesokk som var så søt at jeg ikke kunne gå fra den. Her er det jul for alle penga for tiden. :)))
Kos deg på denne fredagskvelden. Klem Minmill

Lahra sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lahra sa...

Åjåjå Vasene var jo luuur som lysestaker, funky funky - idè idè - copy copy - hihi.. Nå skal det tennes lys her også, til fredagskosen!
Ha ei lysende helg!
Klem LahrA

Lahra sa...

...og du, koselig at du vil være med på min giveaway!

Klem, LahrA

Frk. Fosli sa...

Hei frøken =)
De hvite vasene er visst en pandemi jeg har sluppet unna, har knapt sett dem før... Og jeg må si dine egne telysestakemakeriresultater var mye kulere jo! Særlig det med knappene, det så ut som om det gled rett inn på loftet - og alle de andre var fine as well!
Så gøy av vi deller elledilla da=) Jeg blir aldri lei de magiske skapningene! Som jeg sier... Hjorten en forbigående, men elefanten er kommet for å bli:)
Ha en fantastisk helg!

Hege - BOLIGglede sa...

Så kreativ du er:) Ble veldig fine.

Vi har kjøpt hus i Drammen ja. Var det der dere var å så?? Er nok ikke det samme siden vi kjøpte det i slutten av august. Ligger bilde av det utvendig lenger tilbake på bloggen min. Er en hustype som var svært vanlig på 60-tallet så det er nok en del like..;) Veldig enkelt, men jeg er storfornøyd. Har bodd trangt i to-mannsbolig med tre barn siste årene så dette er heaven:)))

Ha en fin helg!

En fugl i hånden... sa...

Hej Maya

Hvor fin en opstilling, du har fået lavet - jeg kan især godt li' de tre hæklede assietter, du har hængt op på væggen - en fin unik idé :-)

Ha' en dejlig dag, og kik evt. en smut forbi min give away, hvis du har lyst...

Hilsen Helle

Jannemor sa...

Så stemningsfullt og koselig det der ble.. ble rent inspirert jeg nå!
Ha en fin lørdag!

Brit sa...

At vanlige glass kan bli så kule telysestaker!! Artig å sje:)

Rosa sa...

Så koselige lysestaker. Man kan jo ikke få for mange telysestaker...så her er det jo bare å hive seg rundt : )

Frk lykkelig med farge sa...

Hei hei frøken:-) Så koselig du har det. Kjempe fine telysholdere du har laget deg. Skikkelig morsomme. Jeg har også gjort noe lignede, bare jeg har limt på silkepapir på glasset og deretter tre hvite fjær og litt hamptau i toppen. Det så kjekt med det en lager selv, så mitt pensjonerte syltetøyglass har blitt en av de mest stemningsfulle telysholderne jeg har. Akkurat som dine sjarmerende tre. Gøy med nye ideer, må bare få samlet noen flere tomme glass;-)

Pink Lady sa...

Fint det ble! Min favoritt et ståltråd med perler på! :)

Håper du har hatt en fortreffelig helg

Klem Pink Lady

MiaNostalgia sa...

Jeg har fullstendig te-lysestake dilla, og dine var fine. Likte spesielt godt den med knapper på! Så kreativ du er :-)

Katrine K sa...

Herlige lysestaker, likte spesielt godt det med knapper..! Det fins jo sånne lange fyrstikker, til peisen, kanskje du kan bruke dem så du slipper brenne deg..!

mette sa...

åååå så fine! så kreativ du er, de var bare superkule!!

Lycke sa...

Jättefina teljus! Min favorit är också den med virkat på - jättego idé!!!!!
Hoppas du har det gott och myser i julepysslet!!!

Kramhögar Lycke

lise sa...

Herlig! Denne moten liker jeg, kjempegodt! Kjekt med en flott lyssamling - og spesielt når den er spesialdesignet og -laget. Og når vi gjør det selv, så blir det jo akkurat sånn vi liker det best!