lørdag 5. desember 2009

5. desember: Julekule-vase

I dag da jeg så gjennom eskene mine med julepynt fant jeg disse julekulene som jeg kjøpte på Panduro for noen år siden. Tanken har vært at de skal males eller pyntes på et eller annet vis, men det har liksom ikke blitt noe av det. Hihi, som mange andre planer jeg har:) Mens jeg sto der og tittet på de begynte jeg å lure på om de kunne funke som vaser. Og det kunne de visst, tjihi.  Jeg løp til blomsterbutikken i ens ærend for å kjøpe en bukett med tulipaner for jeg måtte jo finne ut av hvordan det ble til slutt. Blekke så verst dette eller? De kan jo brukes året rundt som vaser, det lyser ikke akkurat jul av glasskulene. Kulene kan pimpes opp eller ned, men jeg syntes det ble litt fint med paljetter og en nissemann som pynt siden det er jul. For litt mer julefaktor kan de f.eks settes sammen med granbar eller tapes/limes sammen og tylle et rødt bånd rundt osv osv. Alternativt kan jo vanlige juletrekuler brukes også så lenge man kan fjerne opphenget.
Apropos jul. I går var jeg på julebord, i et nydelig gammelt herredshus. Der lyste det god, gammeldags jul med rødmalte tømmervegger, rutete vinduer, store trapper og haller med nisser og juletrær i kriker og kroker. Åh som jeg skulle ønske jeg hadde med kamera! Følte meg litt som tilbake til riktig gamle dager. Herlig at det finnes slike plasser.


Nå skal lørdagen nytes med god mat og godteri på bordet. Håper alle sammen har en fin helg:)

Maya

8 kommentarer:

Marthe sa...

Jeg digger julekalenderen din, Frk. Maya!:) Kreative jente!

Frk. Fosli sa...

Hallo du kreative frøken :)
Jeg sitter stadig og drømmer meg bort på loftet ditt, så mye spennende å se på! Og alt synes jeg har et touch av Frk. Maya - bra jobba=) Jeg er imponert over at du så vaser i julekulene - jeg liker virkelig mennesker som tenker utenfor den berømte boksen! Og så var jo selvfølgelig elefantpynten toppen av kransekaka (hmm...nå kom jeg akkurat på at jeg burde ha bakt en kransekake med en elefant på toppen...) :)

Jeg håper du har en fin lørdag =)

victoria sa...

Hei du den alltid kreative Maya..
Begynte selv og rote fram i alle eskene mine med hobby saker for å se om jeg kunne trylle fram noe kreativt... så vi får se ;)
Men herlig og å lage vaser av julekuler, veldig lurt og flott..
Ha en fantastisk kreativ lørdag vidre
klem victoria

Solrosa sa...

Det ble superfint!! Herlig!

God helg til deg!

Klem

Janne sa...

Oi, så fint det ble! Herlige dekorasjoner du lager til jul...liker stilen din SÅ godt:)
Kos deg med godis og lørdagskos!

Christine sa...

så kul julekalender du har :D jammen meg lurt å få tømt hobbyskuffene sine.. jeg har ganske mye rart liggende inne på mitt hobbyrom, ørten prosjekter som aldri blir ferdige.. eller så har jeg bare gått lei :P kanskje jeg kan hente noen tips her til hva jeg kan bruke noen av tingene til :)

Sanne sa...

Nydelig julekalender Maya. Gleder meg hver dag :) du er oppfinnsom, det er ingen tvil ;)

Janne sa...

Så fin den var!