fredag 4. desember 2009

4. desember: Buddhanøtter

I min iver etter å julepynte leiligheten er turen i dag kommet til buddhanøtter.
En gang i tiden lekte jeg litt  med å lage oppsatser. Jeg var ikke så veldig flink, men var inspirert av en venninne som lagde ( og fremdeles lager) de fineste blomsterbukettene og oppsatser og tenkte jeg skulle prøve meg. Jeg gikk derfor til innkjøp av en mengde tørkete frukter, nøtter og bær og satte i gang. Jeg har selvfølgelig en eske full av rester fra denne tiden og har ikke helt visst hva jeg skal bruke det til. Tørkete planter er liksom ikke helt meg i interiørveien nå.
Når jeg ser pyntete buddhanøtter sitter det gjerne en nisse eller engel inni nøttekjernen og skuer utover. Det er jo veldig nusselig, men jeg ville heller gjøre mine om til lyssestaker. Det får jeg jo aldri nok av! (Spørs om sambo er enig i det utsagnet, hihi).
Jeg er litt heldig for buddhanøttene jeg har er flate i bunn, så de står støtt.  I tillegg har jeg festet sånn "tic-tac"-gummi under for ekstra stødighet. Den runde kula/nøtta aner jeg ikke hva er, men den lå oppi eksen den også, flat under og duger som stake. For litt ekstra svosj har jeg malt buddhanøttene. Litt limpistol og stearinlysbeholdere så ble de ferdige. Det er et telys i den hvite selv om det ikke vises på bildet...Nå må jeg bare passe på når de er tente så jeg får slukket lyset før de brenner helt ned! Hoho, da blir det lys og varme i stua tenker jeg om jeg glemmmer det :D
Og akkurat nå når jeg titter på bildene innbiller jeg meg at brettet nøttene står på hadde blitt innmari fint i rosa. Oh-la-la!


Og til sist: Hva har DU i skuffene dine av hobbystæsj som du ikke har brukt på år og dag? Det er vel ikke bare jeg som samler på gammel moro antar jeg.

Maya

11 kommentarer:

Tove sa...

Må si jeg lurte veldig på hva buddhanøtter var.. hørtes litt spesielt ut, hihi Kjempefine bilder, dere kommer til å ha utrolig fint julepyntet hus ( eller leilighet da..)

Og av gammelt hobby"greier" MASSE rart som ligger i esker på hobbyrommet.. har en drøm om å rydde og sortere i det. Men så lenge ikke "rotet" syntes oppi fine esker blir det nok en stund før jeg får gjort noe med det..

Ha en flott helg!

klem

Solrosa sa...

Haha! Du er lur! Jeg har kilovis av perler. Jeg bruker dem forsåvidt, men ikke så ofte som jeg vil. Oppdaget at jeg har et hav av dem!!!!! Bruker å lage smykker, men i år har jeg aget litt annet dill-dall. Bilder kommer etterhvert på bloggen.

Ha en nydelig fredag!

Sol

Pillepalle sa...

Din julepynt liker jeg veldig, veldig godt! Herlig med vattkuler. Denne idéen er lagret :)
Hilsen fra Pillepalle

En fugl i hånden... sa...

Åh hvor fint, Maya! :-)

SkrekkogGry sa...

Hei igjen..
Ja det er helt iordn at du bruker julepyntbildene mine og linker. Bare koselig det.
Jeg har hodet stappfullt av ideer til enhver tid så det bobler ofte over i ett eller anne mer/mindre vellykket prosjekt.
Jeg tenkte nettop på å støpe lys i halve kokosnøtter. Så det var litt morsomt at jeg så at du hadde støpt i en type nøtter jeg ikke visste om..
mvh Gry

Blandet loft sa...

Så smart! og pent var det jo også :-) Fin stæsjet stol der også må jeg si. Herlige farger og mønstre.

Kaspara sa...

Heisan Maya!
Jeg bare elsket bildene i dette innlegget! Kunnne sklidd rett inn i "Boligliv" osv. Kjempefint med dette teak-retrobordet og fatet med spennede saker og lekre retrostoff i synsranden.
Ha en glad fredagskveld!
klemmer fra Kaspara

victoria sa...

Flott flott ble det, flink du er til å bruke ting du har liggende...
Har selv toppen av bokskapet fult med esker av hobbyting, hmmm kanskje prøvd og gravd alt fram og laget noe moro med det... smart...
Så gøy at du ville bli med på min giveaway.... masse lykke til ;)
ha en flott helg
klem victoria

Brit sa...

Det var en helt ny vri på lysestaker!! Om man har hobbystash i skuffer og skap, Yepp bl.a masse stempler jeg ikke skjønner helt hva jeg skal bruke til....
Gleder meg til å se hva morgendagen bringer til deg i morgen:)

Pink Lady sa...

Hei!

Det ble kjempefint på fatet ditt! Enig i at man aldri får nok lysestaker;)

Jeg har masse malersaker liggende rundt, diverse kortmakerting også... Det er de tingen som aldri blir brukt lenger. Men jeg har selvsagt masse stoff og garn, og det går det litt av;)

Håper du får en fin helg.

Klem Pink Lady

hverdagsgodteri sa...

Så koselige bilder! Kunne godt tenkt meg en sånn hjort som du har på brettet, de er så flotte! Ser for meg bettet i rosa, tor det kunne vært veldi fint.;) Jeg har et sølvfat som jeg malte i lilla, -liker det veldi godt.;) Hm..hobbyting i skuffene ja.. porselensmaling, stoffmaling, vindusmaling, silkemaling, stempelsett osv. He, he..