tirsdag 6. april 2010

Inspirasjon i gult og turkis

Nok en liten lesepause her:) Og nå ramlet jeg innom siden til en fotograf som plutselig ble en favoritt, Janne Peters. Jeg som har en forkjærlighet for både turkis og gult i disse dager elsker disse bildene og måten blå/gul er satt sammen på.
Vi fikk forresten noen flere skatter fra foreldrene til sambo i påsken. De er også i blå og gule kulører, samt grønn. De skal få komme på bloggen en dag jeg tar meg tid til å forevige dem med kamera. Ha en fantastisk uke!


Et lite spørsmål helt på slutten her. Av og til kan jeg ikke kopiere eller lagre bilder som enkelte fotografer/stylister/blader har lagt ut på nett. Jeg ser at andre bloggere får til å lagre/kopiere de samme bildene, så jeg blir litt nysghjerrig på hvordan dere får det til?Dette er ofte et problem når det er Adobe Flash Player eller noe lignende...
Jeg forstår at det har noe med sikkerhet/opphavsrett å gjøre, men så lenge man linker tilbake er det vel egentlig ikke noe problem å kopiere bilder og legge ut på bloggen. Håper dere kan hjelpe meg. Er så mange bilder der ute jeg blir inspirert av men som jeg hverken får samlet på eller vist frem:/

Oppdatering:
Hurra for alle elskelige mennesker! Jeg fikk det endelig til, hihi. Tusen takk alle sammen. Plutselig forsto jeg hvordan jeg måtte gjøre det. Det må limes inn i "Paint", jeg forsøkte jo vanlig "Bilde"-mappe, men det går jo ikke. Tar litt tid vet dere...;) Knupper!

Maya

23 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Festlige og farverike bilder:)
Så du hadde fått en slik fin bolle:)
Det eneste er om du dobbelklikker på bildet..slik at det blir stort...da får du kanskje kopiert det?
ha en fin dag
eddaKlemmer til deg:)

Linda sa...

Prøvd Ctrl-PrtSc ('print screen')?

annikken sa...

Ja, i sånne tilfeller bruker jeg print screen. Den pleier å sitte litt oppe til høyre på tastaturet! Også kan du klippe til bildet etterpå...så lenge jeg har bildet i en mappe på min pc uten å dele/bruke tenker jeg at det er greit;)

Nydelig inspirerende bilder, forresten!

Frk. Maya sa...

Takk for tips:) Nå har jeg prøvd både å dobbeltklikke og CTR+PrintScreen, men det ser ikke ut til å virke. Kanskje jeg gjør noe feil...hmmm

Maya

Pia sa...

Flotte fargekombinasjoner!

Frk. Fosli sa...

Det stemmer frøken, mange har en slik flash-visning for å gjøre det vanskeligere å kopiere + at det ser lekkert ut! Du må gjøre som foreslått av de andre her; trykke på PrtScnSysRq. Da tar du bilde av hele skjermen din, og litt avhengig av maskina di blir dette bildet enten et utklipp på utklippstavla di eller kanskje liggende på skrivebordet som en bildefil?
Jeg bruker å trykke på den knappen, deretter opprette et nytt bildedokument i photoshop, deretter trykke ctrl+v for å lime inn bildet, og så beskjærer jeg slik jeg vil ha det. Gjort på denne måten blir oppløsningen på bildene ganske dårlig, men det funker fint til skjerm! Håper du finner ut av det - vi liker jo når du gjør jobben for oss andre med å finne fin inspirasjon ;)

Elizabet sa...

Så utrolig flotte bilder. Virkelig en fin fargekombinasjon:) Du må ta Printscreen av bildet så tror jeg det skal gå.

Ha en fin dag!

Hilsen Elizabet

Gul Hverdag sa...

Så flotte bilder!!
Gult i kombinasjon med turkis er jo bare herlig!!

Spent på skattene du har fått;-)

Ha en flott dag!

Malin sa...

Gul og turkis passet virkelig godt sammen. Det hadde jeg aldri tenkt på..

Som de andre over sier, er ctrl prt sc helt fantastisk når du vil ha bilder du ikke kan få :p Jeg bruker å lime det inn i et paint dokument, og så bare klippe til og lagre. Enkelt og greit.

pauline sa...

for en nydelig, uvanlig og frisk fargekombinasjon!

Kaspara sa...

Heisan Maya
Nå er det lenge siden jeg har fått lagt igjen et lite livstegn her hos deg.
Jeg elsket virkelig bilde nr.3 med den gule Eames skallstolen og de flotte kassehyllene. En er prikkete inni. Herlig!
Så gøy å arve gamle ting fra svigermor!
Ha en flott ny uke Maya!
Klem Kaspara

Vibeke sa...

HERLIG inspirasjon,
vårlig og friskt!

klem

Hege - BOLIGglede sa...

Herlig inspirasjon du viser:) Gult og turkist er kjempefint sammen.

Ser du fikk svar ang. bilder. Skikkelig irriterende med sånn flach-greier for oss bloggere.. Er jo bare god reklame for de om vi linker.
Men det funker fint med print sc. Bare litt ekstra jobb..;)

Janne i Fagerlia sa...

Når jeg hører gult og blått sammen, tenker jeg "svenske" farger. Men dette var jo lekkert.

Ninas Drops sa...

ai ai...je liker å gult og blått vettu...super fresht, også litt sånn svenskt...digger sverige vettu..hihi...
Kort innom bare...
Stoooor klem
Nina

erry sa...

Härliga inspirationsbilder! Extra kul eftersom jag precis gjort om i mitt skaparrum med precis de färgerna! :) Det ger en riktig energikick med gult och turkost ihop!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hmm, turkis og gul er jammen en frisk kombinasjon. Nå skal jeg teste Ctrl/prtScr jeg også. ☺

mi-rachel sa...

digg fargekombinasjon!

Miss-handy sa...

Herlig farger!! Skålen du fikk var bare supersøt....heldig som har en så snill svigers:) Blir spennende å se de andre skattene du fikk. Gul og grønn er favorittfarger nr 1her:)
Jeg har ikke fått sjekket de rosa stolene til Fryd+Design ennå. Skal få det til ikveld, tenker jeg:)....men skal male utemøblene i år.....i en eller annen pastell. Så vurderer selvfølgelig fargen din der også:) Får se hva jeg ender opp med:)
Ønsker deg en flotters morgendag, og lykke til med eksamensforberedelser!:)

Minmill sa...

Så herlige bilder. Skal jammen si at turkis, blått og gult ble fint sammen her, og det gav meg en veldig vårlig følelse. Jeg har også lurt på hvordan man får ut bildene som vises i Flash, men nå vet jo jeg det også. Takk for at du tok opp temaet. Klem Minmill

Anita sa...

Nydelige inspirasjonsbilder. Likte spesielt godt den utskjærte tapeten, det var en skikkelig lekker detalj:)

God lesing!

sean the prawn sa...

beautiful colours..looks so fresh & alive.

till-vidas-ara sa...

Åååå, tack för tipset - nu kanske det kan funka för mig med me bilderna :)))))))
Superhärliga bilder var det! Visst är det i mångt och mycket vårens färger detta med blått och lysande gult!!! Allt mer orange dyker också upp i mitt sinne, och faktiskt vitt hör och häpna, hihi!!!
Hoppas du har det gott och soligt hos dig! Här är gråa dagar med en hel del regn i molnen, men sola lyser inombords ändock :)

Kramar Lycke