mandag 5. juli 2010

Prosjekt: Keramiker-wannabe

Jeg er en av de som drømmer meg bort når jeg ser fin keramikk. Anne Black, Nina Invorm og Trine Weng er blant de jeg sukker henført over når jeg ser det fine de kreer. De gir meg lyst til å skape noe selv, og jeg kunne ønske jeg var like flink som de. 
Som en erstatning har jeg begynt å lete etter helhvite keramikkvaser, skåler og fat på markeder, og jeg har etterhvert fått en liten samling. De er innsamlet med tanke på egen dekorasjon. Jeg har vist to fat i et tidligere innlegg, og da skrev jeg at jeg skulle vise mer, samt fortelle hvordan de er laget. Men så langt kom jeg altså ikke. Før nå.

Disse vasene har dekor fra rub-ons kjøpt på Bikuben scrapbook-butikk. Ikke helt som de før nevnte damer, men hvis man legger godviljen til så kan man late som at det er helstøpt keramisk håndverk, hihi. 
Om noen skulle ha lyst til å prøve det samme så gjøres det altså slik:
Rub-ons motivene er klippet ut fra ark, lagt på vasene og overført ved å gni over motivene med en hard gjenstand. Deretter er det lakket med blank/fargeløs porselenmaling, Porcelain fra Panduro. Ordinært skal denne malingen herdes i ovn for å bli slitesterk. Men for å unngå misfarging av motivene har jeg latt det luftørke. Da kan vasene tørkes over med fuktig klut for rengjøring. Lufttørking i 2-3 måneder vil gjøre det like slitesterkt som om det var i ovn, i følge personalet jeg snakket med på Panduro. Og det virker som det stemmer, siden disse har vært i bruk en liten stund:) Lett som en plett!


Maya

15 kommentarer:

idyll sa...

Så Fiiiine!!! Ja jeg må nok medgi at jeg stiller meg i kø her og sukker med deg.. Det ser så spennende ut med keramikk, interessant materiale å jobbe med.. Men absolutt smart plan du har kommet opp med:)

Klem fra Idyll

Pia sa...

Kult å se deg bruke rub-ons på en litt annen måte!
Det finnes masse flott keramikk, ja, her på Kongsberg har vi noen dyktige keramikere som lager masse flott!

Helle Thorsøe Nielsen sa...

VÆLDIG smukke vaser, og sikke en helt og aldeles fantastisk god idé! :)))

Helle Koed sa...

Det er da en super god idé og hvor er det nogle smukke vaser du har fået lavet! :) Jeg er selv tosset med keramik, så håber det er ok hvis jeg en dag nupper din idé? :))
Dejlig blog du har - kommer helt sikkert igen! :))

She: sa...

Flott resultat og innmari inspirerende! Er som deg veldig glad i keramikk, spes helhvitt med uvanlig form. Utfordrer øyet!
Ha en fin uke!
MissH

Junette sa...

Genialt!
Mon det så også kan bruges på glas og på de kedelige hvide kakler i køkkenet?
Kan det vaskes af igen?

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Så smart! Hadde tenkt å gjøre det samme med folie til å ha på keramikk. Der kan du klippe ut det man vil selv... Kan man det med rub ons også?

Vicki sa...

Ej wauw det må jeg prøve en dag - det er bare smart:)
Tak for ideen:)

Hilsner Vicki

Sylke sa...

Så flotte vaser du har laget!

Hege sa...

Kult, så først bare på bildene og trodde du hadde malt dem på! Dødsimponert! Ser at det var litt enklere enn jeg trodde. Takk for tipset :-)

Fishermans Daughter sa...

Herreli så kul ide!!! De vasene dine er kjempe fine-flinka

Veronika

Andregasellen sa...

Bra tips!!De ble kjempefine:)Veldig fine farger også!Du har veldig mange gode ideèr, det er så god inspirasjon.Har ikke kommet over jåleku-knaggen og de andre malte knaggene enda:D

Marianne sa...

Fiiine! God sommer, og lykke til i jakten på mer kul keramikk : )
Marianne

Heidi sa...

Superfine! Veldig smart idé!!!

mono sa...

Så enkelt - og likevel så dekorative og lekre! Takk for tips! =)