torsdag 15. juli 2010

Familieskatter

Den gode ferietid er kommet, og jeg har allerede rukket å være hjemme hos mine foreldre en liten uke. Der var det full rulle siden min bror med familie var der samtidig. Sammen med min lillebrors familie, som bor på samme sted, var vi totalt syv voksne og fem små i alderen 9 til 1 år. Liv og røre, det kan man trygt si. Og veldig koselig for tante som er vant til tosomhet på loftet.

I fjor sommer mistet vi vår kjære bestemor, det er faktisk ganske så nøyaktig ett år siden. Min far og hans søsken har ryddet ut av barndomshjemmet, og pappa har tatt vare på mye som han ikke får til å kaste, men som samtidig blir liggende i skuffer og skap. Når jeg var hjemme fikk jeg lov til å se gjennom noen av tingene for å se om det var noe jeg kunne tenke meg. Og det var det jo selvfølgelig.
Min bestemor var en veldig kreativ kvinne. Hun brukte det som fantes og lagde små skatter, blant annet med skjell fra fjæra. Vi har alle sammen mange minner om et bord som hun dekte med skjell og la en glassplate over. Så da pappa sa at det lå noen skjellbilder jeg kunne titte på var jeg ikke sen om å be. Jeg valgte dette lille bildet av et flamenco-dansende par. Jeg antar bildet er fra en av deres mange turer til Gran Canaria. Platen bildet er laget på er en bit av en gammel konfekteske med bilde av Kong Olav. Sirlig klippet til, med Kongen i midten. Noen skjell er ramlet av, så jeg må prøve å reparere det, før jeg henger det inn i en dyp ramme.

Jeg synes bildet er veldig meg samtidig som det ER bestemor. Den eksotiske stilen blandet med skjell og Kongen, hihi. Det hvite teppet har hun også heklet, og jeg ble veldig overrasket da pappa sa ja til at jeg kunne få det. Det pleide å ligge på sengen til bestemor og bestefar, og nå skal det få bo hos meg:) Jeg synes det var så fint med de heklede blomstene, og kan bare tenke meg hvor mye tid hun har brukt på det.


Om litt reiser jeg fakisk til Lesvos i Hellas! Vi skulle egentlig reise tidligere i dag. Men de greske flyvelederne bestemte seg for å streike akkurat i dag, så flyet vårt har endret avreisetid to ganger. Håper det ikke blir flere endringer, for nå vil jeg late meg på solsenga! Jeg krysser fingre og tær, og håper alle sammen nyter sommeren:)

Maya

8 kommentarer:

Jane sa...

Det er så koselig å arve småskatter etter besteforeldre, oldeforeldre o.l Ting man har gode barnedomsminner fra, og som man husker så godt. Ting som virkelig betyr noe. Det hekletepper var alldeles nydelig. <3

God tur til Hellas. Må si jeg ble en smule misunnelig nå. Elsker Hellas. Favoritt reisemål nr. 1

Ha en fin kveld.

Klem Jane.

LahrA sa...

Koselige skatter!
Kos deg så mye i solen :)

Hem sa...

så mysiga skatter,,,,
trevlig sommar!
kram annaleena

Namaste sa...

Så gøy å finna/få sånne skatter så har ein personlig historie!

Eg va på skattejakt i mormor sin kjellar for ikkje så lenge si eg og (bilder på bloggen av nåken av funnå :o))

Blir nåken spesielt når det er fra sin egen familie og ikkje "bare" nåke en har funne på loppis ol.

God tur te Hellas!

Marlene sa...

En herlig skatt!
Millionverdi i følelser og minner sikkert!

God Hellasferie!

Solrosa sa...

Hei, søta! Elsker det flamenco-dansende paret!!! :) Så artig med de skjellene, da. Sikker på du har mange koselige minner fra tiden med bestemor! God tur til varmen og kos deg masse!

Klem fra Solrosa

She: sa...

Bestemor er også en hekler, og jeg vet det ligger mange sengetepper hos dem og venter på meg! Er så koselig å ha noe fysisk å huske de kjære gamle ved!
God tur til Hellas!
MissH

Flo sa...

Oh... I have a postcard like that when I was younger...
and small objects with "coquillages"...
Good remembers...