fredag 25. mars 2011

Prosjekt: Gardinoppheng blir lysestaker

Jeg har dilla på lysestaker, og får aldri nok. Jeg digger Astack lysestakene, og har sågar stått med et par i hånden bare for å komme til bevissthet igjen og innse at det er er litt vel dyrt å betale 200-250 kroner for en lysestake i tre...Jeg har derfor latt meg inspirere istede og laget en egen versjon. Det jeg liker så godt med Astack-stakene er kombinasjonen av tre og farger, og da spesielt hvitt og tre. Jeg synes det er så lekkert! Min gjenbruksversjon er laget av gardinoppheng (det som er på enden av stanga) og den pynten som er på sidene. Supplert med et eggeglass med fint mønster. Jeg vurderte å fjerne skruene men jeg synes de er litt kule, så de får bli.  Jeg skal etterhvert få drillet litt større hull i stakene slik at jeg får plass jernholdere til stearinlysene for brannsikkerhetens skyld. Panduro har noen fine. Lysestaken helt til venstre er fra Finnsdottir, en ny favoritt.
Vi har ikke pakket opp bøkene ennå, så det meste av det som står i bokhylla nå er skolebøker. Da er det er fint at det ligger et par bunker med interiørblader fremme også som veier opp litt. Bokhyllen kjøpte jeg foresten på loppemarked i fjor for 250 kroner. Jeg er en av de som har litt problemer med å male gamle ting, spesielt hvis de er i god stand. Men jeg er liksom ikke helt fornøyd med at hylla er så mørk, så jeg sitter på gjerdet og vurderer frem og tilbake. Hvitt synes jeg er litt kjedelig, så grå kom opp. Men nå har vi fått grå sofa, så da blir det for mye grått. Jeg har også lagt merke til en nydelig dus, helt lys turkis som kanskje kan passe. Hva tenker du? Forslag?

Ha en fin helg!

Maya

15 kommentarer:

Amalie sa...

Så kreativ du er :) Morsomt å se hva du lager!
Jeg stemmer for dus turkis hylle, det hadde sikkert blitt fint! Spennende å se hva du kommer frem til :)

God helg!
-Amalie

AbluMoo sa...

Turkis er så fint, og den hylla hadde nok tatt seg svært godt ut med den fargen. Ikke for det, den er fin nå også, synes jeg. :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Så stilige de ble..du får det til du:)Bokhylla kjemepfin...jeg har samme problemet med og male gamle fine ting...men en skal jo bo med det..og ikke irritere seg....Så en lys turkis...eller lys gul??
Håper du bare koser deg om dagen...
klemklem

ReVinyl sa...

Jeg blir slått ut over hvor kreativ du er!! Alltid så hærlig å komme inn hit og finne masse inspirasjon...

Når du først skal male, så er det jo sååå mange fantastisk fine farger å velge mellom...dus turkis høres bra ut, og så liker jeg sjøgrønn godt, en myk lys blåfarge er jo også flott eller knallgul. Maaange muligheter også med tapet. Enten på sideveggene eller inni bakplata...

Det blir nok fint uansett hva du velger...gleder meg til å se!
Fin hælg te dæ fra mæ :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så oppfinsomt, lysestakene ble skikkelig kule!

Louise sa...

Så god idé å lage slike lysestaker! Det ble skikkelig fint.

Og den bokhyllen din er virkelig nydelig. Men jeg tror ikke jeg hadde klart å male den. Synes den har en nydelig tre-farge. Og hvis du maler den er det vanskelig å ombestemme seg hvis man skulle angre. (Men det er min mening da..)

God helg:-)

mi-rachel sa...

alltid så herlig og fargeglade bilder hos deg!
super fine lysestaker var det også.

Trådsnella sa...

Så lekkert det ble! virkelig kreativ kvinne du ;)

Elin sa...

Synes du skal beholde hylla som den er. Den er jo så nett i formen, ikke ruvende i det hele tatt. Begynner egentlig å bli litt lei av alle malte hyller med tapet inni.

en støvel og en sko sa...

Så genialt! Du er så kreativ - og jeg blir så inspirert, igjen :-)
Kos deg i helga!
Klem

designhund sa...

å så artig!
som en gardinselger i mange år, var denne morsom!
ha en flott helg
klem Tone

malinsinterior sa...

Fantastisk! Du er så kreativ :) Disse var absolutt like fine som originalene.

Camilla sa...

Vet du, jeg syns din versjon av lysestakene var mye finere enn Astack-stakene! Så det så :-)

Syns hyllen er fin som den er jeg, men jeg ville malt den svart. Men så er jeg hektet på svart for tiden. hoho Og du syns den allerede er litt mørk.. Men jatja, sier som noen over, gult hadde også vært fint!

till-vidas-ara sa...

Vilken idé! Du är så påhittig och dt blir så väldigt fint!
Kramar Lycke

Innestemmen sa...

Åh, den hylla er nydelig som den er! Man ser særpreget mye bedre enn om den males - min mening..
Uansett: Ha en fin maikveld, med eller uten maling,
flott kreativ og glad blogg =)
Mvh Siv