lørdag 1. oktober 2011

Spørsmål: Acapulco stol

Det begynner å nærme seg tida for bursdagen min, og innkjøp av Acapulco stol! Hurra, har gått og ventet på dette i evigheter føler jeg! Som en belønning for hardt arbeid med masteroppgaven fant jeg ut at jeg skulle ønske meg penger til bursdagen og kjøpe en stol for de. Nå er tiden kommet for å begynne å  planlegge litt, hihi. Hvilken farge skal jeg velge? Hvor skal jeg kjøpe den? Må den bestilles eller får man den med en gang? Det står mellom lysblå/turkis og hvit. Den lysblå finnes på House of Oslo, og den har jeg prøvesittet mange ganger. Jeg jobber rett ved så når jeg går hjem for dagen må jeg forbi House of Oslo for å komme til busstoppen. Jeg prøvesitter den rett som det er eller kaster laaange blikk i håp om et lite glimt av stolen som snart skal bli min. Litt rar må man få lov til å være. Den hvite, (Nederste bilde), er til salgs hos Ruth66 på Torshov. Så langt så bra. Men, så blir jeg forvirret. 

Stolene har ikke samme pris de nevnte steder, noe som gjør at jeg tenker det er forskjellige produsenter. Er det noen som vet noe om dette? På nettsidene til Ruth66 står det at de har den "originale Acapulco-stolen". Den hvite har jeg ikke sittet i og vet derfor ikke hvordan komforten er. Den hvite har også metallben noe jeg i grunn synes er litt finere. Samtidig så er hvit en nøytral farge noe som lettere kan følge interiørhumøret til denne dama her. Den lysblå er knallfin, men kan det bli too much? Jeg er veldig glad i turkis, og har mye av den farven her hjemme. Den kommer med andre ord til å passe inn. Noen med erfaringer ene eller andre veien? Eller bare tanker? Del gjerne med meg!


Bilde: Ruth66

Maya

6 kommentarer:

She: sa...

den hvite kan du jo pimpe akkurat som du vil, den er veldig fin! Ønsker meg en selv :)
Hva produsenter angår, vet jeg lite om det. Jeg tror de selger de på den interiørbutikken ved nasjonalteateret og, den som ligger litt opp på hjørnet for bussholdeplassen. Kanskje de vet noe?
Heldiggrisen!! Den er kjempefin!!
Fortsatt god helg!
Hanne

chili og kjærleik sa...

Det er vel eigentleg ingen "original" Acapulco-chair-produsent lengre? Stolane produserast over alt i Mexico og nokre blir også produsert i USA (jepp, eg er over gjennomsnittet intressert i denne stolen og planlegg å ta med meg eit par tilbake til Noreg neste gong vi er heime hos svigerfamilien!)

Stolen har ingen designer (eller det er ukjent kven som faktisk teikna den) - og det er jo litt trist for den som måtte ha gjort det, å ikkje få anerkjennelse for det. Men fint for oss som ønsker oss ein stol, for då er det ikkje blodpris, som det er på enkelte andre designprodukt.

Eg har lyst på tre eller fire til å ha på terrassen, i ulike pastellfargar. Og det finst mange andre produkt i same design (gyngestol, "sofa", bord etc) - det er ganske klassisk meksikansk femtitalsstil med slike "vevde" møblar.

Anonym sa...

orange? green is the safest colour..
http://www.youtube.com/watch?v=7mKr-Ccl8pI

Hanne sa...

Ja de er fine begge to! Er det veldig stor prisforskjell? Vet at den orginale er fra Mexico, men det er nok flere produsenter som lager disse nå. Du kan jo spørre på Ruth66, men tror hun har rimelig god greie på det og det er kanskje den som hvertfall kan kalles mest orginal kanskje? Men er mange som selger denne som er produsert i USA. Ser at Tannum også har denne som en anne nevnte over. (like ved Nasjonalteateret.)Jeg synes de i en farge er fine. Liker den gule jeg da bare for å forvirre deg:)Tror de har mange farger på både Tannum og Ruth66, men ikke helt sikker altså... Men lykke til med valget ditt!:) Fine er de alle uansett:)

Hege Evensen sa...

Har ingen råd..., men en ting vet jeg; En slik stol vil jeg ha!!! HELDIGGRIS:)

Manuela - "Mrs Hardy" sa...

-Liker de begge 2!
Hvis du har det nøytralt ellers er det jo fint å sprite opp med den blå?
God helg til deg ;)