mandag 21. september 2009

Tepper og sy-lopper

Jeg var på et par loppemarked i helgen, men fant egentlig ikke de helt store tingene. Jeg møtte relativt tidlig opp men synes likevel det virket litt utplukket der jeg var. Jeg orker ikke møte opp før portene åpner. Det har jeg gjort det en gang og ble så stresset! Men skal jeg finne mer av Figgjo-serviset mitt så må jeg kanskje begynne med det, hehe. Noen av dere har lest innlegget mitt om skittentøykurven. Men jeg kjøpte også et par tepper, brikker og garn! Hihi, jeg skal ikke strikke, men har en liten ide. Jeg fant dette broderiet:
DSC_2553 (2)
Og tenker jeg skal bruke andre farger på det enn de som er med i pakken. Litt mer tyggisfarger. Det forklarer garnet. Jeg bare plukket med meg det jeg fant, og så skal jeg finne ut hvilke farger som skal brukes etterhvert.
DSC_2552
Når jeg var i Kina så jeg noe veggoppbevaring som det var sydd på. Motivene var mistenkelig like Selbuvott-rosa eller hva det heter. Men fargene var knæsje, og noe helt annet enn fargen på selbuvotter slik jeg kjenner dem. Jeg oppfordrer herved alle strikkeglade damer i bloggland om å strikke fargeknæsje Selbuvotter! Hihi. Hadde jeg kunne strikke hadde jeg gjort det selv.
Disse brikkene tenkte jeg å sy puter av. Bombe. Jeg har ikke bestemt meg for om de skal bli til 1 eller 2 puter. Men synes det ble litt stilig med den lille oppå.
DSC_2550
Jeg kjøpte også en knalloransj duk som har blitt omdøpt til teppe. Det er en ganske tykk duk og det ser ut som at duken er vevd. Den er hvit på den andre siden. Jeg falt vel egentlig for det organiske mønsteret som er på.
DSC_2545 (2)DSC_2556 (2)
Og så ble jeg litt revet med av at jeg fant et vatteppe! Halleluaja! Men når jeg kom hjem så var det ikke så fint som jeg husket det, og så ble det litt vanskelig å plassere, hihi. Jeg tror nok jeg skal få det til å passe etterhvert, foreløbig får det bare ligge på hjørnet av soffan.
DSC_2546 (2)
Nå skal jeg sette meg ned med bøkene mine. Jeg har vært litt dårlig i helgen, så jeg tar ingen sjanser med å dra ned til skolen. Drømmen hadde jo vært å legge meg i parken, lest, og latt som at det var sommer. Nydelig vær!
Ha en fin mandag:)
Maya

16 kommentarer:

Kardemomme sa...

Hei du :)) Ser at du også gjorde noen gode kupp i helgen :))Teppet/duken var så nydelig i fargene og broderiet med fugl på var jo kjempefint! Smart å bruke andre farger så blir det mer DEG liksom ;)Skulle ønske jeg kunne strikke Selbuvotter! Som barn gikk jeg alltid med sånne men de var i svart og hvitt..
Moro å lage det i tyggegummifarger, i hvertfall for de som kan strikke mønster ;)
Jeg har forsøkt å strikke votter en gang men de så ut som to digre firkantede grillvotter med tommelen feil plassert så det var ikke akkurat noen suksess nei hihi!! Ha en fin dag videre :))

Christine sa...

se her ja, du har jo gjort mange kupp :D falt spesielt for den oransje duken din, den var virkelig herlig :D

jeg har jammen meg selbuvotter i rosa jeg! rosa & offwhite, ikke så veldig "crazy", men de er hvertfall ikke så veldig tradisjonelle :D

LenaS sa...

Å så mye kult du har funnet!
Har tenkt på det ei stund, å strikke selbu i litt hippe farger. Holder nå på med grytelapper i fanamønster i uberknæsje farger. Elsker å mixe tradisjonelle ting med litt tøffe fargekombinasjoner.
Skulle bare ønske jeg hadde tilgang til litt mere loppemarkeder, her er det dessverre så få av dem.

Ha en fortsatt fin mandag :O)

erry sa...

Härliga fynd! Fina färger på garnerna, kommer att bli riktigt nice på broderiet, tror jag!

Mina sa...

Så mye kult du har funnet!! Det broderiet kommer til å bli råfint! Gleder meg til å se resultatet:) Kanskje jeg kan stjele ideen også? Hihi;)Og du, jeg holdt på å falle av sofaen da jeg så skittentøyskurven du har kjøpt deg! Den var skikkelig stilig!! Og passet jo perfekt inntil det lekre skapet ved siden av. Er det også et loppisfunn?:) Utrolig fint hvertfall!

Lykke til med brodering og putesying:)

Klem fra Mina.

edda sa...

Det var festelig og bruke andre farger enn som er tiltenkt....flotte farverike ting du fant....
ha en fin aften

SavanneTreet sa...

Hei&Hopp! Synes du har funnet fine ting!! Knakk selbukoden etter mange år med feilmasker her og der og surr og rør! Synes det er superkult i knalle farger =) Lykke til!! Ha en fin fin start på uken! Hilsen M

Lycke sa...

Men duuu!!!!! Vilka underbara grejer och vilken uuunderar idé!!!!!!!! Me like me like...!!!
Blir så glad så in i norden att du skriver för fullt nu, för jag blir så innerligt lycklig av allt du visar!!!!!!!

Broderi-idén var suverän, och jag blev genast sugen, och kudden blir nog helt gudomlig vad jag ser...måste VERKLIGEN ta mig i kragen och börja sy lite kuddar jag med...är ju ingen symaskins-människa, men får väl se till att bli en, en gång för alla nu..., för jag har gott om idéer om vad jag ska göra, men, men...j, du vet, det är mycket annat som stjäl tid för en..denna eviga tid, hihi....

Men du känner dig bättre nu?!? Vad skönt i sådana fall, och jag minns hur det var att läsa, men vilja till en massa annat..., problemet är bara att jag har fullt upp i allafall, hahahha

Kramhögar Lycke

Janne sa...

Synes du fant MYE fint jeg! Din tidligere viste skittentøyskurv var forresten super...misunnelig;)

M by M sa...

Hei Maya!
Ser ut som du fant mye fint på loppis! Hadde jeg sittet igjen med så mye, hadde jeg vært kjempe fornøyd! Finner som regel bare littegrann jeg når jeg er på loppis. Men jeg fant et sølvbrett og en opalglassvase i helgen og jeg er knallfornøyd :-)
Her er vært også fint, men det blåser. Jeg sitter i sofaen med tven på, en pastarett på oven med sovende barn. Mannen er ikke hjemme og jeg nyyyyter stillheten og frihetsfølelsen ;-)
God bedring og fortsatt god mandag!
Marie

edda sa...

Ja salget ble bra før og etter regnet...nå gleder jeg meg bare til lørdag og få en tur på loppemarked...så vi kan selge litt mer på søndag:)
ha en god kveld
klem edda

Janne i Fagerlia sa...

Jøss, så mange fine tekstiler du fant. Blir spennende å se hva du får ut av dette broderiet. Selv begynner jeg også å få en ganske bra samling. Har så smått begynt å sy en pute med et innfelt gammelt broderi. Kjempemoro!

Patina-H sa...

Så masse fint du fann på loppis :) Ser for meg at sytøyet ditt blir riktig så fint i andre fargar, ein lur idè !
Var på marked i Bergen i helga, men der var ALTFOR mange folk. Snakk om å bli pressa inn døra...
Ha ei fin veke !

Duften av erteblomster sa...

ja dette var jammen meg litt av noen kupp maya :) håper at formen kommer seg og at du har fått lest litt i dag!?

måtte gjøre om konkurransen inne hos meg...tror nok den ble for omfattende..så nå er den forenklet :)

klem
vibeke

Ramme alvor sa...

Utruleg fargerik fangst du har fått deg :) Mykje flott der, kjekt å sjå om det vert nokre kinesiske selbuvottar i blogglandia i vinter :)

Brit sa...

Dette ble en fargeglad fangst. Det kommer til å bli noe flotte puter. Jeg har faktisk plane rom noen fargespræke votter, ikke akkurat i selbu men i et eller annet nosrklignende møsnter:) Har masse raumagarn i et og to nøster som passer ypperlig til type "selbuvotter"