tirsdag 19. januar 2010

Prosjekt: Påfuglbilde

Jeg har i lengre tid gått og tenkt på å lage en bildevegg med foto, bilder og små gjenstander osv. Etter planen skal det bli både ustrukturert og strukturert på samme tid. Spørs hvordan det går, hihi.
I går kveld lagde jeg ferdig en av tingene som skal opp på denne veggen. Påfuglen ble ikke helt som tenkt i hodet, men ble likevel fornøyd. Påfuglen er inspirert av øredobben til høyre, med noen modifikasjoner.
Den er tegnet opp på lilla papp. Deretter brukte jeg delvis saks og delvis papirkniv for å få frem motivet. Til slutt lekte jeg meg med variert papir og landet til slutt på scrapbookpapir med blå og grønne blomster og prikkete gavepapir fra Søstrene Grene. Jeg tenkte å gjøre noe vågalt med den hvite rammen, men synes det ble nok farger og mønster så lot det være. Kanskje rammen hadde vært fin i en blåfarge, plukket opp litt av de blå blomstene, men jeg vet ikke helt. Hva synes dere, hvit eller i en blåtone?


Foreløbig står den på kommoden sammen med en elefant i en gul ramme. Elefanten er fra Kina. Da jeg var der i sommer kjøpte jeg små bøker med motiver klippet ut av papir, deriblant en elefantblokk (glad i fantiser skjønner dere...). Slike bilder er veldig populære i Kina, og de henger overalt i vinduer og på vegger. Papiret de er klippet ut i er veldig tynt noe som gir fine fargespill. Nydelige, herlige farger!Ellers må jeg bare si at jeg er blitt bitt av kommentarsyken. Den sykdommen uttarter seg slik at jeg ikke kommenterer så mye som før. Jeg er mer som den hellige ånd som suser rundt fra blogg til blogg uten å legge igjen spor! Jeg kommer, leser, ser, blir inspirert og stikker, hihi. Jeg antar at denne ulme sykdommen vil gi seg om en stund. Jeg vet jo hvor morsomt det er å få kommentarer på innlegg man har brukt lang tid på, eller hvor koselig det er å få en hilsen tilbake fra den man har kommentert til. Så det er ikke ment å være uhøflig. Tidligere var jeg mye flinkere til å kommentere. Men da brukte jeg atpåtil flere timer på å lese innlegg og  legge igjen kommentarer. Jeg er heller litt slik nå at jeg gir lyd fra meg av og til, og så bruker jeg resten av tiden til småprosjekter, samboer, jobb, studier og min egen personlige tid:) Plutselig er vel kommentarsyken over tenker jeg!

I dag skal foresten jeg og sambo ut å gå på de nye skiene våre. Det er jeg veldig spent på. Sist jeg gikk på ski var det med NATO-plank på bena, og det begynner å bli noen år siden.
Takker for gode ord angående rotfyllingen min, kan ikke si jeg gleder meg. Men det kan godt hende nervene er døde i følge tannlegen, og da gjør det minimalt ondt. Håpe håpe...

Maya

11 kommentarer:

idyll sa...

Ååå så fint påfuglmotiv.. Tror nok jeg hadde beholdt rammen hvit, slik at hovedfokuset blir på det nydelige motivet...

Ha ei strålende uke, klem

Camilla sa...

Så fint :) Helt imponert over at du klarer å få kuttet det så jevnt og fint, hadde nok ikke greid det samme. Men så er ikke akkurat tålmodighet en av mine sterke sider da. haha Forøvrig greit å vite at flere har fått den fæle kommentarsyken.. hihi

Lykke til med skitur ;-)

Sylke sa...

For et flott bilde! Har alltid hatt sans for slike utklipp. Jeg er litt enig med deg når det gjelder rammen, det mangler litt der. Men det er jo også en smakssak. Du vil ikke ta opp den lilla fargen i rammen for å få et mer lukket preg? Ellers er jo blått en mulighet, som du skriver, det gir et annet preg igjen. Mer åpent.

Når det gjelder kommentarsyken, så er det vel kanskje heller en prioriteringssak... Det er nok lurt å tenke gjennom bloggerutiner. Vi skal jo leve i den virkelige verden også. Jeg venter ikke svar hver gang, men blir veldig glad dersom du legger igjen en kommentar hos meg når det passer deg :)

Blandet loft sa...

Så vakkert påfugl bilde. Jeg personlig tror kanskej det hadde vært bedre med en blå ramme, en lysblå en kanskje. men hvitt og var da pent. Den elefanten var knas da, og fin ramme den var i også. Flotte papirer der til venstre :-) Man kan jo ikke sitte på datan og skrive kommentarer hele dagen heller, og det tror jeg de aller fleste har god forståelse for :-)

Lahra sa...

Kjempeflott bilde! Liker slike ideer som kommer fra uvante ting, som her - en øredobb!

Og jeg føler meg beæret med en Maya kommentar på mitt innlegg - TUSEN takk! ;)

Klem LahrA

Janne i Fagerlia sa...

Nydelig bilde med påfuglmotiv. Ikke verst å finne inspirasjon fra en øredobb. Synes rammen er finest hvit jeg.....

mi-rachel sa...

tøft bilde ble.
og du..helt ok å ikke legge igjen kommentar!! det skal jo ikke være stress.

Solrosa sa...

Kjempefin påfugl! :)

Jeg har heller ikke tid alltid til å legge igjen kommentar, og mange ganger leser man jo innlegg man ikke har noe å si om selv om man synes de er fine. Det går ikke an å kommentere til alle hver gang. Jeg rekker ikke å følge med "alle" heller i perioder. Jeg har gjort en ny vri - sluttet å legge meg til som følger, og heller ha de jeg liker best på bloggroll. Ble så mye med to systemer. Og - uansett - blogging og kommentarer går i perioder, det skal jo ikke være stress som Rachel sier. Det er vel en hobby for de fleste, som man kan kose seg med!

Ha en fin dag, Maya!

Sol

Marianne sa...

Så herlig bilde! Imponert over klipping/skjæring; du må ha en stødig hånd :)

Hvit ramme ser forøvrig helt "riktig" ut med alle de flotte fargene som er inni. Rett og slett et bilde man blir glad av!

Skrekk og Gry sa...

kjempekult bilde!!
Og takk for at du viste Flamingo til oss. Hadde virkelig sansen for den butikken, ja!
ha en fin kveld!
mvh Gry

Anonym sa...

Kult bilde!Tøff ide` med den fuglen som motiv.Syns hvit ramme hadde blitt best!:)