torsdag 28. januar 2010

"Puter for dummies" og "Nude" i en Kulør-butikk nær deg

Ikke før jeg sier at det ikke er noe særlig inspirerende å bo i et hjem som skal tømmes og flyttes fra, så får jeg en søvnløs natt. Det er ofte om natta de kreative cellene begynner å jobbe hos meg. Noen som kjenner seg igjen? Av en eller annen merkelig grunn er det da hodet jobber på spreng og kommer med alle de små tankene og ideene som kanskje har ligget og lurt i løpet av dagen. På natta skal de virkeligjøres, i teoretisk form. Det ender selvfølgelig med en stuptrøtt og firkanta Maya dagen derpå, som febrilsk prøver å skrible ned det hodet tenkte på i løpet av natta, hihi. I natt kom jeg også på at det er en del ting jeg har puslet med som ikke er vist på bloggen. Så jeg begynner likesågodt med putene mine. Jeg liker å kalle putene jeg lager  "Puter for Dummies", siden de krever minimalt med klipping og måling og styr, hihi. Jeg er ikke flink til den slags, men lærer forhåpentlig en dag.
Den gule puten er en heklet dekkbrikke, en liten rund duk som hadde rysjer og et putevar. Sydd sammen i en fei. Det eneste jeg trengte å klippe til var det blå putevaret, men da hadde jeg jo dekkbrikken som mal. Jeg fikk foresten en medium "Grass"-vase til jul, og den står fint sammen med den store på bordet. Jeg er veldig glad i de to vasene. Jeg synes de er så sjarmerende og har liksom litt personlighet der de står og imiterer gress.


Den store blomsterputen er klippet ut av et storblomstrete stoff.  Det er bare å klippe noen cm rundt blomsten (for litt symonn som det heter) så er det nærmest gjort. Flere "Puter for Dummies" her og her.


Som noen av dere kanskje har fått med dere via andre blogger så starter det opp en ny landsdekkende kjede av farge- og interiørbutikker som heter Kulør (tidligere Mesterfarge og Fargeglede). De starter opp nå i februar og har i den anledning spurt 15 bloggere om de vil lage en farge til en egen Bloggpalett. Jeg er en av de som er blitt spurt, og "Nude" har blitt valgt ut av mine bidrag. 
Jeg fikk litt dårlig tid på meg til å blande farger. Posten hadde rota litt så jeg endte med å måtte blande farger i løpet av de få soltimene en kald desemberdag produserer. Trenger jeg å si at jeg var meget spent på om noen av fargene i det hele tatt ble valgt ut? Hihi.
Når jeg lagde "Nude" hadde jeg ihvertfall i tankene mine at det skulle bli en litt anerledes farge som kan passe til mange stilarter, både de som elsker det lyse og de som er litt mer glad i å leke seg med fargesammensetninger. Så får vi nå se da om jeg lyktes. Om et par uker får jeg et spann med fargen og da skal en liten kommode til pers.
Fargene ser nok litt anerledes ut i virkeligheten enn på bildet her. Skjermbildet lyver jo litt, men dere får en ide.

Her ser dere ihvertfall hvordan fargeblandingen gikk for seg her på loftet. Må bare vise dette bildet altså. Alle vet jo hvor vanskelig det er å anslå en farge på et lite stykke papir. Som dere ser prøvde jeg altså å finne frem til fargene ved å male på en stol. Jeg klesjet på alle varianter av farger som ble blandet frem. Stolen ser faktisk slik ut enda, jeg har ikke fått somlet meg til å male over. Kanskje den bare skal få være slik, hihi. Her ser dere ihvertfall at fargen er mer hudfarvet enn den på bildet over. Jeg er meget spent på spannet mitt:)Maya

20 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hei. Den gule puta er en skikkelig gla-pute! Gul er ikke min favorittfarge, men denne synes jeg var skikkelig fin! Veldig spennende med de nye malingsfargene også, håper du blir fornøyd når spannet kommer.

Sylke sa...

Så spennende med fargene dine!Og ellers har du laget noen ordentlige glad-puter! Veldig artig å se.

Koselig med kommentar fra deg hos meg, setter pris på det!

Forresten, du har vel ikke en liten notisbok liggende ved senga? Da kan du bare slå på lyset, notere ned og sooove godt etterpå :)

Solrosa sa...

Ser ut som en fin farge. Blir artig å se når du har malt en litt større flate! Håper alt er bra med deg ellers! Kjenner godt igjen det med å få ideer om natta! :)

Ha en fin kveld!

Klem fra Sol-i-Bergen-for-tida

Ida Susanne sa...

Elsker "glad-puta" di, altså den gule skjønnheten..
Helt skjønn:)

Miss-handy sa...

Hei!
Den fargen ser bare helt knall ut! Den skal jeg prøve!
Jeg bruker mye farger, de gir meg så mye energi:)
Skal snart male den hvite sengen min lyseblå....så tror kanskje det blir noe i Nude på soverommet et sted også:)....kjempefin!
Den gule puten var veldig stilig!

Hilsen Siv

Minmill sa...

så fine puter du har laget. Det er ingen dum ide og ta snarveier så lenge du er så heldig som har sånne spisebrikker og stoffer. Av en eller annen grunn har jeg begynt å like de runde putene. Det er sikkert fordi det er så mange som lager innlegg om runde puter, og jeg lar meg påvirke. Jeg kunne godt tenkt meg å sy en rund pute jeg også.

Jeg synes fargen du har laget var nydelig. Det er så fint med lyse pastellfarger nå for tiden. Tenk om fargen din blir en bestselger....

God helg og klem fra Minmill

Kaspara sa...

Hei Maya!
Jeg ville heller kalt putene dine " de kreative sjelers puter". De er flotte og annerledes.
Synes denne " Nude"-farven du har blandet ser veldig delikat og flott ut! Hadde ikke vært dumt å hatt den på et lite avlastningsbord eller en stol.
En super helg til deg!
Klem fra Kaspara

M by M sa...

Hei Maya!
Så fin puta ble!
Kjenner meg igjen i at de kreative ideene mine kommer om natta. Bare spør min stakkars samboen hvor mange hekleoppskrifter og ommøbelrings- og stylingideer han har fått lekset opp fra meg - i søvne- nattestid ;-)
NUDE var veldig fin!
Klem fra Marie

Rosetrend sa...

Heihei!

Kjenner meg igjen i forbindelse med å gjøre det enklest mulig for seg selv når det kommer til klipping og sying.

Så gøy at du får være med å lage en farge til Kulør sin fargepalett!! Spennende å se utfallet av det. Jeg liker fargen slik den er på stolen. Fargen vist som en del av en palett ser ut for meg som å være rosa med litt blått i. På stolen ser det ut som rosa med bittelitt gult i. Hva er det som er riktig?

Skal du benytte Nude-fargen i ditt nye hjem? Det er vel litt inspirerende å skulle flytte, selv om det er midt i studeringen. Det skader vel ikke med litt avbrekk innemellom ;o)

Rosetrend sa...

Tralala, når jeg fikk tenkt meg om så fant jeg jo svaret på hvordan fargen egentlig skulle være; det var jo bare å lese nsc sin fargekode. Godt det er fredag!

Ha en fin helg :o)

Pillepalle sa...

Hei! Denne puten er utrolig flott!
Ha en fin helg! Hilsen fra Pillepalle

Dagny @ Beautiful Living sa...

Så utrolig spennende å lage sin egen farge! Moro!!! :D

Og utrolig kult å HA sin egen farge da!!

Ha en strålende helg!!

Marthe sa...

Hohoi i stua Frøken Maya!

Nemmen oj, for en flott pute!! Eller, TO flotte puter, men den med duken og blomsten i midten var skikkelig råflott! Artig at du fortsatt viser oss dine kreativerende sider selv om dere er på vei ut av loftet. Blir spennende å se hva dere ender opp med. Husk å ta oss med på reisen, vi vil gjerne bli med til ditt kommende hjem også:)

Jeg har ikke hatt internett på noen dager nå, men når det så kom tilbake ble jeg møtt av de fine fargene dere bloggerne har laget. Nude ser sart og feiende flott ut! Liker tanken din om at den kan brukes av flere forskjellige "stilmennesker". Er det ikke morsomt å ha en egen farge?:)

Hehe, det var heldigvis ikke den farlige typen stoff jeg snakket om, men herlige, avhengighetsskapende tøystoff;) Men de ganle retrostoffene er best, og jeg er så enig med deg; det blå fra Kaspara er bare helt nydelig!! Fikk en bit av Kaspara da jeg var hos henne i Sandefjord, og har ikke turt å bruke det før nå. Elsker det! Dessverre ble alt brukt i teppet, hvis ikke skulle jeg jammen ha sendt deg en bit...

Her er det trene/vaske/sovedag, og jeg har nettopp fått meg en halvtime på øyet. Føler meg som født på ny!

Ha en super fredagskveld!

Klemmer fra Marthe

erry sa...

Wow vad kul att få blanda färg till en färgbutikskedja! Din färg blev riktigt härlig.

Ida Susanne sa...

Såå utrolig koselig ord fra deg..Blir helt i himmelen når jeg får slike kommentarer:)
TUSEN TAKK:)

Og ja..Det er en 6 meter høy murvegg du skimter, helt riktig:)
Vi bor i en hundre år gammel bygård, i toppetasjen som jeg liker å kalle det*skratt*
Bor i 3 etasje, på toppen.
Bygården har vært bank i gamle dager, og leiligheten vår fungerte som safe, altså der de oppbevarte pengene. Har ikke vært leilighet før de siste årene, har stått som et tomt lokal.
Når vi tok over var den akkurat gjort om til leilighet.
Den er ikke større enn 42kvm, men vi er så heldige at vi har en stor hems der vi har soverom så den virker større en som så. Også er det jo så mye luft mellom gulv og tak siden det er så høyt opp til taket:)

Mange klemmer til skjønne deg:)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he he jeg må nu le av deg og....puter for dummies....ja flotte enkle oppskrifter......kan gjøres uten symaskin og de kanskje???:)Og fin den du hadde i klamme....også legger vi inn litt symonn og ....kostelig skrevet:)
Farven Nude så veldig lekker ut...blir spennende og se på større flate.....
Kos deg i helgen...her er det bare slarraffing av....
GoeKlemme sendes

storeflittig sa...

Kjenner meg ektremt godt ogjen - er veldig veldig kreativ om natten. (Føler jeg selv, i alle fall, hihi) Nå som jeg er mye oppe om natten med babymat, har jeg liksom fått enda mer tid til å kreativitere og det er ganske moro:)

Så sinnsykt kul farge! Very supercool!

God helg! Håper "snart flytte fasen" ikke drar ut så altfor lenge:)

Christine sa...

knallherlig pute du har laget :D

og så er jeg litt misunnelig på gressvasene dine.. tror jeg må putte de på min ønskeliste også :D de er så kule :D

kardemomme sa...

Hei Maya :))Fargen din NUDE er virkelig flott! Jeg er jo så glad i rosa og pastell for tiden! Kanskje det har med lengsel etter våren å gjøre..
Jeg ville gjerne hatt et spann av hver eneste nyanse fra bloggerpalletten jeg da :))
Veldig moro å få være med dette prosjektet synes jeg.
Av og til har jeg vært innom tanken på å gi meg med bloggingen men så dukker alltid opp et eller annet koselig peosjekt som gjør at jeg utsetter det..
Blir spennende åse på Kulør sine nettsider når de åpner etterhvert også. Ha en fortsatt fin lørdagskveld! Nå skal jeg slutte meg til de andre i stua..Klem fra Kardemomme :))

till-vidas-ara sa...

Vad härligt att du fick en färg utvald du med!!! Gillar din färg - lite 50-tal över den tycker jag :), och det blev ganksa roligt med olika färger på stolaen, hihi, kanske du skulle ha den randig i milda fina vårfärger!!!

Blev övermåttan förtjust i din gula kudde!!! Var det alltså en färdig duk - bara att tråckla ihop till en kudde?!? Jag blir med och mer förtjust i ljusgula färger och denna hade gärna fått plats i mon soffa!

Här har vi varit mycket förkylda i omgångar, men nu ser det ut att ljusna på alla sätt och vis :))) Vi har massor med snö och stora snöberg för barnen att leka i - men själv lever jag i vårens och sommarens värld i sinnet...!!!

Massa kramar Lycke