tirsdag 9. februar 2010

Hekling: nettsteder og bøker

Tusen takk for alle hekletipsene jenter! Siden jeg vet det er flere som ønsker å lære å hekle eller er nybegynner fant jeg altså ut at det kan være kjekt å samle alle tipsene i et innlegg. På den måten holder jeg jo bedre oversikt selv også, slipper å tenke denne tanken "Under hvilket innlegg er alle kommentarene med hekletips igjen?". Jeg har altså ikke sjekket ut bøkene selv, så dette er ingen Topp 10 liste. Man får gjøre sine egne vurderinger på hva man vil kjøpe:)
Jeg har linket til de som kom med tipset siden det strengt tatt ikke er jeg som har funnet frem til boka eller nettstedet.
Det er flere som har anbefalt Garnstudio. Det stedet er jo genialt! Mange, gratis mønstre:D Jeg må innrømme at jeg skjønner ikke helt oppskriftspråket sånn med en gang, hihi. Litt uvante forkortelser der, feks: "Hekle 5 lm med fersken på nål 4 og samle til en ring med 1 kjm i 1.lm.". Øh, jaha?? Jeg er litt ustø i heklespråket forstår jeg. De har en ordliste på nettstedet, men jeg savner en liten forklaring på hva ordene betyr. Kanskje noen av dere har tips for hvordan å forstå oppskriftene lettere? ( Mulig forkortelsene og heklespråket forklares bedre i bøkene...)
Her er ihvertfall noe av det jeg kunne tenke meg hos Garnstudio (Drops). Jeg er glad jeg fant oppskrift på små blomster, for jeg har drevet og kjøpt hekleblomster i pakker fra Panduro, og det er en smule dyrere enn å hekle selv. Blomst-grytekluten til høyre på bildet synes jeg er knallfin! Den må jo gå an å hekle som en vanlig lapp og bruke til noe annet enn gryteklut...SavannaTreet har tipset om "Hekling- abc for hekleentusiaster", Damm forlag. I boka er det oppskrifter på  mer enn 200 mønstre (!)- fungerer litt som et oppslagsverk egentlig. Jeg slo den opp på Bokkilden , og boka har jo fått et lass med 6'ere fra fornøyde brukere. Kjekk å ha med andre ord.

Kamille har tipset om Hekling, gammel teknikk i ny stil. Da hun heklet Hexagon (oldemorsruter) brukte hun en oppskrift inne hos Julianns-tid.

Victoria anbefaler Hekling med stil av Erika Knight, i tillegg til "Hekling gammel teknikk i ny design" av Bente Myhrer og Lilly Secilie Brandal (Se over).


Smilehull var en av de som tipset om Garnstudio. Siden de har både hekle og strikkeskole er den jo kjekk for meg som er nybegynner. De viser faktiskt heklingen i videoform også, om man virkelig skulle sitte fast.Solrosa tipser om at Hobbyklubben har en mengde heklebøker i sitt sortiment, og Supermona anbefaler Crocheting for dummies. Hihi, den kunne jeg tenkt meg. Akkurat slik jeg føler meg:D


Sylke har ikke bare heklelinker på bloggen sin, men deler også noen mønster og tips til heklenoviser på siden sin!
Hun forteller at My picot er en bra side med bl.a mønster med tegninger. Og uten at jeg er noen hekleekspert så sier jeg meg enig i at det er en fin side. De har bl.a en bildeserie som viser alle grunnstegene i hekling. Veldig kjekt for meg ihvertfall.
Videre anbefaler Sylke  bl.a Grunnbok i hekling 1 og 2 av Pauline Turner. Cappelens store håndarbeidsbok nevnes også, men jeg har litt problemer med å finne den på nett. I den boka er det i så fall en egen hekledel med mønster osv.
Ellers forteller Sylke at det er en mengde mønstre på nettet, men som står på tysk eller engelsk. Så her er det bare å lære seg heklespråk OG bli stødigere i språk, hihi.

Gunn (Maganda) tipser om Hekleglede av Frida Pontén. Der er det ingen forkortelser, enkle prosjekter og det er også en hekleskole bakerst i boken med bilder over hvordan du hekler de forskjellige maskene. Den kan jo være verdt å sjekke ut for ferskinger.

Nå skal jeg, tumti-tum: Hekle! Surprise:D Det siste bilde i dette innlegget vies til mine heklelapper og garn. Jeg innbiller meg at det skal bli et teppe. Om jeg har tålmodighet, hihi.


Maya

15 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Ja den som virkelig ønsker å lære seg hekling har iallefall store muligheter med all lektyre som finnes på markedet.

Sylke sa...

Det kan se ut som om Cappelens store håndarbeidsbok har utgått, men at det evtl. er mulig å få kjøpt den brukt.

Fine lapper du har heklet, lykke til med heklingen og utprøvningen - og masse tålmodighet ;)

jonathan sa...

*hmmmm-burde lært meg å hekle jeg også, skjønner jeg..mye fint å lage! *vigdis

Sylke sa...

Forresten, kjenner du til forumet "Hobbyboden"? http://www.hobbyboden.com/

Her kan du spørre om det meste og får som regel svar (man melder seg inn, men det koster ikke noe). Det er mange som er behjelpelige der, og det finnes en egen rubrikk for hekling :)

Kamille sa...

Det var heilt i orden for meg at du skreiv kor du hadde fått tips om hekling. Genialt innlegg. Her kan me bli kjempe gode til å hekla alle som vil :)

Vil ønska deg ein nydeleg kveld!
Helsing Kamille

Juliann sa...

Hei! Så kjekt at du har nytte av mi oppskrift! Det er berre å bruke og linke til alt du vil. Eg heklar fremdeles, 6-kantteppet ligg foreløpig på vent, men har begynt på eit anna teppe Sjå bloggen min 6.10.09. Kikar nok innom igjen for å sjå kor det går med heklinga di!

victoria sa...

Kjempe flott innlegg maya, er jo mange der ute som ønsker å lære seg å hekle... Og synes du har mestret hekle teknikken jeg, ser fantastisk ut og om du kommer så langt vil det bli et flott teppe...
Ha en super duper kveld, og hyggelig å kunne hjelpe
klem victoria

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ser ut som du er godt i gang, lykke til! Selv lærte jeg å hekle ved hjelp av et bilag til Norsk Ukeblad. Før det var 5lm og 1kjm i 1.lm gresk for meg også. :-)

Ninas Drops sa...

Hallois miss hekling pekling.
Så moro at du har fått deg så mange fine tips...
Gleder meg til å se hvilke kreative krumspring du får til nå.
Men guriland...du er såååå kreerende om dagen. Moro.
Skikkelig spennende farge du har laget. Så kuli...Må jo føle deg litt beæret over det synes jeg. Hm...hva skal du male mon tro...Kanskje du allerede har nevnt det da=)
Joa....du...tror IKKE skiferdighetene mine gjør seg verken i stillbilde eller i fortfilm...Oh NO!!!
På søndagen hadde jeg på meg 5 bukser...Moro...eh NOT! Følte meg som en tjukkas jeg da.
Akkurat nå ser det ikke ut her hjemme dag vi ordner litt med varmen i gulvene og vaskerommet er nå på kjøkkenet og i stua, samt vårt ene soverom ...grrrr...blir nuts av å se slikt jeg, men den som venter på noe godt og varmt, venter antagelig ikke forgjeves...
Oki, får sjekke bollene mine jeg da...for je baker a ma!!! Kanelsnurrer....Jippi ay ey!
Ønsker deg en strålende onsdag videre.
Lover å dette innom oftere assa...jeg lover.
Klem klem
Fra Bollemusa...(eh!!!)
Drops var det ja...
(*fnis*)

SavanneTreet sa...

Hei igjen!! Her har du virkelig et supert utgangspunkt, og hvis du lurer på hvordan oppskriftskoden skal knekkes, så anbefaler jeg å bli god på en eller to masketyper først, for eksempel fastmasker eller staver. Deretter faller det mer og mer på plass av seg selv (sikkert lett å si.. )! Det er bare å spørre hvis du lurer på noe forresten!! =) Ha en finfin kveld!! Klem M

Janne sa...

Har helt dilla på hekling etter svigermor lærte med det i jula. Nå er jeg i gang med denne elefantusen. Ta en titt http://nenna-nenna.blogspot.com/2010/01/elefantus.html#comments

Super helt til deg.

Klem fra Janne

till-vidas-ara sa...

åå, vad många goa tips!!! Även om jag börjat virka är det alltid gott med mer tips - jag är ju ändå nybörjare :) det finns så otroligt mycket kul man kan göra och det är ju underbart rogivande att virka!!!

Önskar dig en underbar helg kära goa du!!!

Kramar Lycke

Solrosa sa...

Du er så flink, Maya! Mens jeg sitter på et hotellrom og er forkjøla. Men - jeg planlegger en stor begivenhet til høsten som opptar meg mye. Ingrediensene er bl.a. hvit kjole, roser og to ringer. :) Herlig, ikke sant? Derfor blir det litt tamt med interiørinnlegg for tida. Håper du får en super helg!

Klem fra Sol

SuperMona sa...

Håper du får sving på heklinga =) jeg har forresten gitt deg en award!

Terese sa...

Så fantastisk bra innlegg!! Eg elsker å hekle og har i det siste hekla veske, teppe og leike - det er så gøy! Eg kjøpte meg nettopp boka ABC for hekleentusiaster og den boka er super. Lykke til med heklinga, ein får fort dreisen på det:-)