tirsdag 16. februar 2010

Le Corbusier, min første kjærlighet

Oioioi, så mange som har kommentert på innlegget om dyreknaggen! Det tror jeg må være rekord i antall kommentarer hos meg på ett innlegg. Nå har jeg også fått sett Rom123 og flodhesten til Brigg som noen av dere tipset meg om. Den var knallkul! Jeg måtte søke litt på siden hennes for å finne frem til innlegget om det, men fant det til slutt. Det er over ett år siden hun lagde flodhesten så jeg henger nok litt etter hva angår ideer, hihi.
Nå for tiden er jeg altså litt ute av vater. Først et par dager med omgangsyke, deretter en to timer laaang rotfylling og nå kjennes det ut som en liten forkjølelse/influensa kommer smygende. Er det ikke det ene så er det det andre. Jeg skal prøve å titte innom til alle dere som har kommentert, men det kan ta litt tid. Sofaen lokker veldig.
I mellomtiden viser jeg noen bilder av mine første designkjærligheter. Det var på den tiden jeg nettopp hadde begynt å lese Bonytt, på 90-tallet en gang (det hørtes plutselig ut som at det var veldig lenge siden...), og drømte om å bli interiørarkitekt. På den tiden i Bonytt var det ikke ett hjem uten en Le Corbusier, ihvertfall som jeg kan huske (mulig jeg husker etter "Alt var større før og da jeg var lita var alle vintrene snøfylte"-prinsippet...). Disse stolene er liksom dagens Eames og Jacobsen. LC4 og LC1 florerte i alle hjemme hos-reportasjer, og jeg har siden drømt om disse to uoppnåelige stolene. Stolene er bedre kjent under Le Corbusier Chaise lounge og Basculant. Jeg drømmer fortsatt jeg:)

  

Maya

8 kommentarer:

cherryblossomgirl sa...

Heeerlig innlegg om knaggrekken!
Jeg lo litt underveis, syns hele prosessen var ganske grotesk, kniiis, men resultatet ble helt fantastisk!
Det er noe av det mest artige jeg har sett på laaang tid! En sånn smykkeku vil jeg også ha, hihi! Takk som deler en så god ide :)

Veldig fin blogg du har, kan ikke skjønne at jeg ikke har kommet over den før... Hmfr! ;)
Gleder meg til å følge deg videre!
Ha en fin dag!
Klem fra meg

Dagny @ Beautiful Living sa...

Jeg var også superfan av Le Corbusier! Husker jeg var overbevist om at de var skapt for meg, siden han lagde alle møblene sine for at de skulle passe en person på 170 (og jeg er 170). Hehehe :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja...hvem har ikke drømt om de.....så nettopp en liggestol til salgs på nettet for 2500.....
De har en viss stil over seg....som jeg synes passer flott fremdeles...det eneste er at de tar så stor plass:)
Ha en kos aften...og håper du blir ordentlig frisk snart...
Masse klemmer til deg:)

Ninas Drops sa...

Løvely løvely=)
Drops

Sylke sa...

Stilrene stoler :)

Håper du blir bedre og det ikke blir noe influensa. Kos deg på sofaen, det er lurt å lytte til kroppen ;)

victoria (huset i byen) sa...

Ja er det ikke alltid sånn når man blir syk, at det ene fører med seg det andre....
Har drømt om de stolene selv jeg, he he....
Masse god bedring til deg vennen klem victoria

Kristine sa...

Heii :-) jeg må også kommentere den fantastiske dyreknaggen din!! Så utrolig bra og kreatvit..du er så flink altså!! Denne ideen skal jeg spare godt på og ikke umulig benytte meg av i fremtiden :-D
klem fra meg

Åpent hus sa...

ah - ja er de ikke nydelige!! broren min har flere chaise longue'er. Jeg drømmer om Basculant. et par stykker holder! :) forstatt fin kveld til deg!