lørdag 13. mars 2010

På skattejakt: krible, krible!

Det er sjelden jeg virkelig føler jeg finner gode, gamle skatter på loppemarkeder. Men i dag er jeg så fornøyd med skattejakten min at jeg nesten er en smule euforisk, hihi. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Alt på dette bildet (og mere til) fant jeg altså i dag. Bortsett fra bordet det står på, det hadde vi fra før. Jeg vet ikke hva jeg er mest fornøyd med, for det kribler i magen av alt på dette bildet. Alt er liksom sånne litt rare, sjeldne funn. Ihvertfall for min del. Feks fiskene. Ja de fiskene, tjohoi! :D Jeg fant noen meter med "klistreark" (Noen som vet hva det heter?). Bak er det instruksjoner for hvordan du kan bruke de på lampeskjerm, skap og møbler. Fargene er så herlige og digge at jeg smiler bredt når jeg ser på det. Og siden det hele egentlig er et gedigent klistremerke er det jo lett som ingenting å klippe ut fisker og blomster og lime de hvor jeg vil. 10 kroner betalte jeg.
Jeg fant også en svart, litt slitt metallboks og knall rød salt-bøsse. Jeg måtte kjøpe både salt og pepperbøssen, men det gjør ikke så mye. 50 kroner betalte jeg tilsammen for dette.
Hvit vase og hvitt fat venter på å få dekor. Jeg har en plan med disse. Jeg fant også en palett i hvit keramikk. Kanskje det kan bli kult å oppbevare små ørdeobber eller ringer på dette.
Sjakkbrettet er ødelagt, det mangler en vegg som dere ser. Men jeg liker overflaten så godt og tenker det kanskje kan bli fint å legge konvolutter, kort eller lignende inni. Evt. kan det i utbrettet form bli tøft på veggen tror jeg. Det er et slikt sjakkbrett med "hull" for å sette fast sjakkbrikkene som dere kanskje ser. Og de hullene kan man jo også feste mye rart i, hihi.
Jeg fant også disse lekre rammene. De kostet meg tilsammen 100 kroner. Jeg synes det var litt dyrt, men likte de så godt at jeg ikke klarte å gå fra de.  I tillegg til dette fant jeg også et lite tefat, et retrodynetrekk i blått og to små duker.
Alt sammen for under 250 kroner. Jeg er fornøyd med det budsjettet;)

Her ser dere jammen meg gjenskinn av Maya som tar bilde også. En glad Maya, hihi. Ikke bare for fine loppefunn, men fordi jeg skal på jentekveld i dag med overnatting, skravling og masse god mat. Jeg skal til en venninne som er sykepleier og hun skal få det ærefulle oppdraget å sjekke tommelen min. Jeg har ikke vært til legen med tommelen siden jeg ikke mistenker at den er brukket. Men det kan være godt å få en liten pekepinn på hvordan jeg skal behandle den fremover.
Grunnen til at man blir litt handicappa med en tommel ute av funksjon er at man mister gripe-muligheten. Jeg får ikke brukt venstrehånden til å ta i ting, så enkelte ting blir ekstra tungvint som å løfte på ting, bære poser, holde fast bestikk under middagen osv. Jeg har i det hele tatt lagt merke til at jeg ofte trenger begge hendene!. Ikke får jeg til å hekle heller, hoho. Så teppet mitt ligger halvferdig og venter på meg.

Jeg har ikke vært så mye innom bloggen siste ukene for her nærmer det seg eksamentid. Det betyr lese, lese, lese, lese, lese, lese...dere skjønner tegninga. Men jeg håper alle har en fin helg og at dere koser dere masse:D

Maya

20 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

De fiskene er jo bare knall! Jeg ville hatt hele greia som et bilde på veggen, jeg. ☺

Hege sa...

Klistreark - så genialt!! Og så var det jo bare utrolig søtt :-)

Ha en super helg!

Marianne sa...

For noen herlige funn! Med svart boks og rød saltbøsse som mine favoritter kan jeg godt forstå at du går inn i denne helgen med et stort smil om munnen :)

Sylke sa...

Du finner nok på mye rart med fiskene på klistrearket - og med sjakkbrettet ;) God bedring med tommelen, håper du kan hekle igjen snart!

M by M sa...

Så mye fint du fant! Energien din hoppet ut til meg her og det føltes som du satt ved siden av meg og skravlet mens jeg leste :-)
Man blir handikapet med en finger ute av spill ja! Jeg kuttet av meg hele "puta" på lillefingeren min i et uheldig møte med en litt for bra kokkekniv for et par uker siden og jeg ble virkelig litt handikapet en stund. Selv om det "bare" er en finger. Kose deg i kveld!Klem

sean the prawn sa...

some wonderful market finds. hope your thumb is better soon,

Dora sa...

Hei, jeg tror det morsomme fiskepapiret ditt kalles hyllepapir! Ikke så lett å få tak i lenger, synn fo det er veldig mye morsomt man kan gjøre med det :D

Anonym sa...

Hei, dette var så utrolig fint, jeg blir ordentlig glad på dine vegne. Jeg elsker fargerike fisker og hadde en periode hvor jeg malte gedigne bilder. Tror jeg legger ut et bilde... Kjempekjøp :-)))

Scandinavian Retro sa...

Heisann! Så mange flotte skatter du fant denne helgen:) Herlig sort boks, sjarmerende sjakkbrett mm...håper du fikk noen gode råd ang. tommelen din- ønsker deg god bedring! Ha en fortsatt fin helg:)

mi-rachel sa...

ah...de rammene var skikkelig fine.

den lilla tråd sa...

knallfine funn,likte spesielt rammene ♥


-Lisa ♥

Frk. Fosli sa...

God aften frøken :)
AH - jeg forelsket meg straks i fiskene! Mye bedre med fisker på klistreark enn fisker på middagstallerkenen, spør du meg :D Og den saltbøssa: hurra, så stilig den var!
Jeg er litt nysgjerrig på hvor du fant disse loppene jeg da...? Jeg vil også på loppis, det kribler i hele meg! Lopper i blodet?! :)
Klem

Ps! Lykke til med lesingen!

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Fine ting du har funnet:)
eddaKlemmer

Frk lykkelig med farge sa...

Du har virkelig fått samlet deg en del skatter. Kjenner misunnelsen vokse, er selv svak for gamle bokser og rammene var kjempe flotte. Blir spennende å se hva du finner på for noe kjekt med den vasen.

Lykke til med tommelen og lesingen.

Klem fra Ann Kristin

till-vidas-ara sa...

Förstår verkligen att du är glad över dessa fina fynd :))) Och allt passar så fint ihop som du har ställt det - tycket fisk-bilden är riktigt härlig som den är - som en tavla!!!
Hoppas du får ordning på tommelen!!! Har gjort något med min högra som inte riktigt vill gå till sig heller - men det brukar ju lösa sig med tiden..kan knappra på datorn i allafall, hihi, så då är jag glá!

Kramhögar Lycke

Fargelykke sa...

Så masse tøft du har funnet... kjenner det kribler i hele kroppen bare eg hører ordet loppemarked..hehe

Brit sa...

Sikle sikle sier bare jeg. Likte VELDIG godt funnene dine- MANGE SKATTER. Fiskeklisterbildet unikt- likeså både det RØDE saltkaret , boks og " sjakkhylla":)
Loppemarked er utrolig gøy, noen ganger VELDIG heldig og noen nix og null resultat:)

Kardemomme sa...

Så utrolig mange fine smykker du har! Jeg som aldri har vært noe smykkemenneske, bortsett fra store og gøyale ringer, har nå blitt helt hekta på smykker av alle slag.
Det er så lekkert med sånne stilleben som friskes opp av smykker i glade farger. I år vet jeg hva jeg skal lete etter når loppesesongen begynner. Lykke til med sesingen! Hilsen Kardemomme :))

Annepålandet sa...

Hei! Hvis fiskene har lim bakpå, og det er sånn papir bakpå som skal tas av, er det kanskje "kontaktpapir" ? Det var veldig vanlig før. Hadde du f eks en bordplate som var blitt stygg, fant du et fint kontaktpapir og limte oppå.
Og for en flott palett - den ble jeg litt misunnelig på, kjenner jeg. Så smart å ha smykker i den!
Men det fineste av alt, det var saltbøssa :-)
Loppemarked er gøy!!!

Anne Olaug sa...

Jeg tror det kalles hyllepapir. Kjempefint! Gleder meg til loppemarked i vår. :D