torsdag 27. januar 2011

Velkommen: blogging fra ny bolig

Velkommen inn til blogging fra et lite rekkehus! Etter noen måneders jakt kom boligen som bestilt, vi begynte å bli ganske lei av å ha alt på vent. Drømmeboligen er det ikke, men vi ser potensiale til et koselig hjem, og nå er vi godt i gang med prosjektet. Jeg koser meg! Det er en type bolig hvor man kan flytte rett inn og med små midler gjøre det mer personlig. Og det passer perfekt for oss. Da vi bodde på loftet hadde vi tre rom totalt: bad, soverom og stue/kjøkken/entre/bod/allrom, hihi. Nå har vi åtte rom! I tillegg til en stor, uinnredet kjeller. Oioioi, så mange rom å dekorere.

 

Jeg har fått et hobbyrom og sambo har fått et gutterom. Vi har entre (hadde ikke det på loftet), vi har egen bodplass og et lite bad som etterhvert skal utvides og oppdateres, vi har et kjøkken med plass til et lite spisebord, en liten stue med peis og utgang til overbygget terasse og hage med epletrær og ripsbusker (nå skal vi bli mestere på eple-kake og ripssaft (you wish)). Vi har trapp noe som gir både meg og sambo en barnslig glede, ikke at vi løper opp og ned den hele tiden, men vi har trapp! Vi har selvfølgelig et eget soverom også, stort og romslig og med mål om å ikke ha noe lagret hverken under senga eller over skapene. Klærne mine på golvet er en annen sak...


Akkurat nå har vi en mini-oppussing av kjøkkenet. Selv om det er en minioppussing tar det laaang tid. Pussing og sparkling er veldig kjedelig, og nitidig arbeid. Det kommer "før" bilder om et par dager, og så håper jeg inderlig jeg kan vise etter-bilder meget snart!


Bildene er av det som det kan taes bilder av, oppussing setter sitt preg på alle deler av leiligheten. Lampen som er avbildet hører visst til huset fra den tiden det ble bygget, 1955, og vi synes den er er litt kul. Den forrige eieren beklagde seg for at hun tok med kjøkkenlampen sin. Hun hengte opp denne i samme slengen som hadde ligget nede i kjelleren (bare for at vi skulle ha noe). Det syntes vi var helt okei;)


Som den oppmerksomme leser får med seg skifter jeg på å si hus, leilighet og rekkehus. Jeg har med andre ord ikke bodd meg inn ennå, eller så har det noe med å gjøre at det ikke er så stort at det faktisk føles som en leilighet. Jeg blir nok enig med meg selv etterhvert. Uansett om det er hus, leilighet, rekkehus, penthouse eller villa, velkommen skal du være!

Maya

26 kommentarer:

Frk.Eplegrøt sa...

Gratulerer så mye med nytt hjem :)
Kan ikke forestille meg gleden ved å ha så mye plass! gleder meg til å se flere bilder av hjemmet når dere får bodd dere inn litt mer!
ps: OG vi elsker jo slike mennesker som ikke tar med seg alle tingene sien...dog så lenge de er fine ;)
Ha en fin dag.

en støvel og en sko sa...

Oi oi oi så spennende! GRATULERER med nytt hjem. Boligen høres superkoselig ut, og jeg gler meg til å se flere bilder når den tid kommer.
Klem, Sølvi
PS - Er SÅ glad du er tilbake i blogglandia :-)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Hallo:)
Så hyggelig og se og høre at du er fornøyd og vel inne i et hus:)Ja..nå er det bare og fly på flere loppiser:)
klemklem og kos deg

idyll sa...

Grattis med nytt hjem:) Så spennende å ha såå mange rom å innrede... Jeg tilhører nok "loftkategorien" når det gjelder rom.. Heldige deg.. Gleder meg til å se fortsettelsen.

P.s. Likte lampen kjempegodt:)

Namaste (jeo74) sa...

Næmmen så kjekt å sjå liv her inne igjen :o)

Det blir skikkelig spennande å følge med på oppussinga dåkkas. Og den lampa da!!! *sukk*
Den likte eg ja.

Så bra at dåkke har fått så møkje mærr plass og da. Må værr ein drøm. Kosa deg masse med ditt nye hjem og oppussing og dekorering :o)

Pink lady sa...

Gratulerer så masse med nytt husvære! Jeg gleder meg til å følge med på bloggen din i tiden videre for å se hva du finner på av kreative krumspring i deres nye hjem. Originalt og personlig vet jeg at det blir!

Klem Pink lady

ReVinyl sa...

G r a t u l e r e r med nytt hjem! Jeg har vært snikleser av bloggen din en stund, men nå som jeg har fått egen blogg er det lettere å kommentere ;) Gleder meg til å følge deg videre og å se hvordan dere har fått det...

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Woop Woop! Nytt hus med mange rom må være en drøm! Heldige dere, gratulerer! Lykke til på ferden, tenker det blir mange fine blogginnlegg fra den kanten fremover, gleder meg!

Anonym sa...

Hurra for blogginnlegg- endelig! Nå gleder jeg meg veldig til å se hvordan huset viser seg fram på bloggen- det er jo så veldig fint i virkeligheten! (Og vi skal nok få til å lage ripsgele og saft til sommeren skal du se!!)

Ha en fortsatt fin dag, og hils mannen. Her ruges det fremdeles- ingen tulle i sikte enda... Vi snakkes og sees!

Varm klem fra Eline

AbluMoo sa...

Gratulerer med nytt hjem! Også med trapp, trapp er stas. :)

Gleder meg til å følge med på "innlevelsen" i ny bolig.

Tonje sa...

Gratulerer så masse med nytt hus/leilighet/rekkehus!:) Kjenner til den forvirringen;) Gleder meg til å se utviklingen! Ha en fin dag!

Rosa sa...

Heeeei!

Så koselig å ha deg tilbake! Har savnet deg:-)
Og gratulerer så mye med villa/hus/rekkehus/leilighet/penthouse, hehe!
Gleder meg til å se mer:-)

Klem, Rosa

Anonym sa...

Så flott at du er "tilbake" igjen, og gartulerer med innflytting! Sjarmerende lampe dere fikk på kjøpet da :)
Gleder meg til nye innlegg fra "ny-huset".

Marit

Allis i Eventyrland sa...

Gratulerer med nytt hjem - og det er veldig godt å ha deg tilbake i blogglandia! :) Har savnet deg!

Sissel sa...

Ååå, så godt du er tilbake:)
Gratulerer med nytt hjem! Gleder meg til å se mer bilder fra huset etterhvert:)
Tøff lampe!!

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Så artig og spennende. Kommer helt klart til å følge deg videre i dekoreringen av deres nye hjem også. En ny og fin start på året dere har fått :)

Håper du får en fin kveld :)

Sylke sa...

Gratulerer med ny bolig :) Lykke til med innredning og dekorering!

Klem

mi-rachel sa...

grattis!

Brigg sa...

grattis! blir spennende å følge med!

Solrosa sa...

aha! Det er derfor det har vært såpass stille fra din front! Gratulerer så mye! Må være herlig med så mye plass! :) Gleder meg til å se mer!

Klem fra Sola

frk.B sa...

Så gøy!
Gleder meg masse til å se :)

Mollie sa...

Gratulerer! Det blir gøy å følge med videre! Så stas med nytt bosted :-)

Ha en fin kveld, hilsen fra Mollie

Hanne sa...

Gratulerer med nytt hjem! Og heldige med den fine lampa!:) Blir spennende å følgebloggen din framover med oppussing og innreding.

gult hus i svingen sa...

fant deg via Solrosa:) Her vil jeg være og følge med på deres oppussingsprosjekt:) Aner en retroliker:)
Hilsen Trine:)

Minimenina sa...

Så spennende med nytt rekkehus! Jeg vil gjerne være med og se utviklingen, så legger meg til som følger og kommer snart innom igjen..

Ha en fin saøndagskveld!

Hilsen Kristin

KROnPRINSESSENE sa...

GRATULERER!
Så kjekt og ler av siste forvirring angående hva du skal kalle det du bor i he, he.
Herlig med egne rom til deg og gubben ;)
Legger meg til som følger jeg, for her blir det mye kjekt å fylle med på fremover...
klem