onsdag 30. desember 2009

Jul på loftet



Så ble det jul i år også. Romjulen har blitt tilbragt litt hjemme hos mamma og pappa, litt på jobb og litt på loftet. Det er deilig å sitte i stua og bare nyte fred og ro, spise et lass med godteri og god mat, se tegnefilmer på tv og andre gode filmer. Og vite at det er ingenting jeg skal eller må gjøre:) Regner med de fleste kjenner seg igjen der. I kveld skal jeg og sambo på kino og se "Avatar" i 3D versjon. Jeg er litt spent på hvordan det blir å sitte med 3D-briller på i nesten 3 timer, men filmen har fått varme anbefalninger så jeg gleder meg mest.
 

Julen har i år blitt svært så fargerik! Den er mye mer preget av pastell og drops-farger enn tidligere år. På bordet ligger det små hekleduker fra loppemarkeder og danner tilsammen en duk. Den store skålen (pastell mintgrønn) er en julegave fra sambo. Keramikk fra Anne Black sto på ønskelisten, og nå står skålen der og bugner med mandariner, julekaker og godter. Det er altså en hvit blomst oppi den røde skåla, det vises ikke så godt på bildet.



Juletreet er lite i år, men jeg syntes det ble litt fint siden julepynten virkelig dekker nesten hele treet. Eller, vi kaller det ikke juletre i år, vi kaller det "jallatre", hihi. Her er det et virrvarr av hjemmelaget (mye av det jeg lagde i løpet av desember), røde kuler, fugler, små figur-glasskuler osv. Til og med sofa og lenestol har blitt overøst med farger denne julen. Jeg synes det ble litt lunt og koselig over det hele, og vi nikoser oss i all denne fargegleden.



Grenene har fått julepynt i hvitt og naturfarger. Også her er det meste hjemmelagd.
Det bugner av nisser i alle kriker og kroker her. Jeg er ei ekte nissejente og er sikkert den eneste 32-åringen som fremdeles er overbevist om at nissen finnes! Hihi, til og med den lille Buddha-figuren i øverste hylle har fått en nisselue på seg.
De to bildene under viser nisser jeg samlet inn en gang i tiden. Mange er kjøpt på salg. De fantes overalt for noen år siden, men de er blitt mer og mer borte etterhvert. Jeg er glad for at jeg har en pose fulle av disse raringene, og tar de glad frem år etter år. De er ypperlige i alle slags dekorasjoner og rundt pepperkakehus.




Avslutter med noen bilder av juletrepynten, og
vil ønske alle sammen et godt nyttår med nye muligheter og gode dager:)



Maya

torsdag 24. desember 2009

24. desember: Årets julekrybbe

Vi har ingen julekrybbe. Derfor fungerer et fint kort som krybbe hos oss. Når vi finner en julekrybbe vi liker blir det nok erstattet, men pr. nå fungerer kortet fint.
Regner med at alle sitter og venter på ribba/pinnekjøttet og at julefreden har senket seg. Benytter derfor muligheten til å ønske alle sammen en riktig God Jul!
Nå skal jeg nyte julen, og takker alle som har tittet innom den lille julekalenderen min:)
Mange juleklemmer fra Maya

onsdag 23. desember 2009

23. desember: Maya's juletrestrømpe

Sånn ser julestrømpa mi ut. Turkist (hvit bak) juletre med glitter og fjolleri. Åpningen er øverst på den ene siden, stor nok til at jeg kan ta hånda nedi og hente frem godsakene, hihi. En liten nisse henger der på dette bildet og er livredd for å ramle oppi den svære strømpen.
Jeg lagde treet av ullfilt og satt å sydde for hånd. Det var en liten tålmodighetsprøve. Men jeg ble fornøyd med det ferdige resultatet, så da var det verdt alle nålstikk i fingeren og banninga det medførte, hihi.
Nå er vel alle i gang med juletrepynting, siste liten handling og bare venter på den store dagen. Snart kimer klokkene julen inn og det er tid for "Tre nøtter til Askepott" og "Donald Duck og vennene hans". Jeg kan nesten ikke vente!

Maya

tirsdag 22. desember 2009

22. desember: Nisser

Ingen julekalender uten nisse! Det var nesten sånn at jeg følte jeg gikk på barneskolen igjen da jeg lagde disse. Jeg hadde en slik ferdigstrikka pølse, eller hva det heter, og tenkte at jeg må bruke den opp. Det dukket opp 3 nisser av den tilslutt. De fikk litt plastkuler og vatt inni seg, en perle til nese, skjegg og hekla blomster. Jeg hadde noen hekla blomster som egentlig er til scrapbooking, men de kan jo brukes til det aller meste. De ble så snåle at jeg elsker dem, hihi. Sjel har de ihvertfall der de står skjevt og skotter i skjegget sitt. De trenger kanskje en liten hårstuss...:)

   

Maya

mandag 21. desember 2009

21. desember: Tre med blomster

Titt tei, nå sitter jeg trygt plantet hjemme hos mor og far. Tante ble overøst av klemmer og jubelrop fra glade tantebarn da jeg trådte inn døra i går. Hihi, det er koselig det. I morgen skal vi visstnok pynte pepperkakehus, jeg og 3 småtroll. Spørs om det ikke blir mere nonstop-spising enn pynting. Men jeg er med på det også jeg, hihi.
Jeg har lagt inn bildene til alle innleggene før jeg reiste hjem, så nå kan jeg bare konsentrere meg om å trykke på bokstavene på tastaturet og håpe det kommer noe vettugt ned på "papiret".
Man kan si at julefreden synker innover en når man kommer "Hjem". Her er det tradisjon, viltre, rødkinnete unger, gode venner, foreldre som står på for å gjøre jula koselig, familie, sne og frisk god sjøluft! Mmm, nå er det juleferie:)
Dette juletreet i filt står altså hjemme på loftet og godgjør seg i julen. Jeg syntes det ble fint med blomsterpynt på, behøver ikke være kuler og glitter. Treet står ved hjelp av en blomsterpinne limt fast i en hjerte-gipsform. Jeg er fremdeles forbauset over hva jeg har i hobbyskuffen min. Jeg tror jeg må ha vært innom alle typer hobbier det går an å ha. Er det rart det er fullt? ("Nei" vil sambo svare).
Og se på den lille søte reven som står forran der da, hihi. Det ser kanskje ut som et ekorn, men det er en rev altså.
Det er fremdeles veldig hyggelig at folk besøker den lille julekalenderen min. Og takk for alle kommentarer og alle de som har lagt seg til som følgere den siste tiden! Det er koselig at noen setter pris på de små pusleriene mine:)
Som dere sikkert skjønner så kommer familien til å være i fokus nå, så det blir lite bloggbesøk på meg. Jeg kommer sterke tilbake når jeg kommer hjem til loftet igjen i romjulen. Nå er det familie og julefeiring i høysete:)
 
Maya

søndag 20. desember 2009

20. desember: Små julestrømper

Nå sitter jeg sannsynligvis på flyplassen og venter på avgang hjem til jul:) Men takket være autopubliser så kommer altså dagens innlegg seg ut på nett, lett som en plett!
Jeg eier ikke tålmodighet eller evner til å sy en av disse lekre julestrømpene som farer rundt som en farsott i bloggland nå. Men jeg har smålapper av filt (rester), glitter og bånd. Da kommer jeg langt.
Jeg lagde disse på en relativ lettvint måte. Jeg klippet til små remser av filten, la de etter hverandre og limte bitene sammen. Deretter klipte jeg strømper ut av det "nye" tøystykket når limet var tørt. Så sydde jeg der jeg hadde limt og i kanten på selve strømpene. Mohaha, lettvint? Den som er veldig fingernem synes kanskje dette hørtes veldig tungvint ut, men for meg ble det enklere.
Strømpene er små, kanskje plass til en liten sjokolade eller noen nøtter. Får nok plass på treet de også:D




Det er mange som driver med julehobby og pusling i disse tider. Bloggeren Skrekk og Gry har laget noen søte hjerter og stjerner av gavepapir og bokpapir. Jeg syntes de var så søte og har fått lov til å låne et bilde fra bloggen hennes. De er litt sånn jeg liker det: hjemmelaget med enkle midler:) Bloggen hennes bugner over av denne filisofien, ta deg en titt!

Maya

lørdag 19. desember 2009

19. desember: Stjerner

Mmm, hva er vel bedre enn å poste ett innlegg etter en deilig middag og akkompagnert av Nordstoga og Kyrkjebø (på tv...)? Hihi, ja si det. Men nå sitter jeg og sambo på loftet med tente lys og et funklende juletre. Sambo har bursdag i dag og vi har gjort alt klart til jul.
Dagen startet med en lang og deilig frokost med laks, egg og rundstykker. Etterhvert fant vi frem pynt og satte på plass juletre mens julemusikken jomet i bakgrunnen. Vi pleier ikke å pynte treet så tidlig, men siden jeg reiser hjem til mine foreldre i morgen fant vi ut at det kunne være koselig å pynte til jul sammen før jeg reiser. Og koselig er det:)
Nå skulle jeg sikkert vist all den pynten som er på treet, men det får holde med stjerner laget av silkisleire. Disse er inspirert av en dansk porselen-maker som jeg ikke husker navnet på. Men hun lager i såfall noen porselen-stjerner som er ganske så lik disse. Da jeg så hennes stjerner syntes jeg de var fine, men tenkte at de må jeg da kunne lage selv uten å betale skjorta for de. Jeg sitter med skjorta ennå, så man kan si at det ble vellykket, hihi. Jeg har bøyet til oppheng i blomstertråd og festet på røde bånd.
Dere ser et snødekt tak baki der. Jeg sitter og ser på pipene og aner at de er altfor små for julenissen...glad jeg skal hjem til jul hvor pipa er større!



Jeg har også fått en award fra snille Sylke i bloggen Lysstreif.  Hun er en kreativ dame som pusler meg stort og smått. Jeg har spesielt falt for kortdesignene hennes, bl.a med kirke og stjerne. Titt innom henne!
Denne awarden skal sendes videre til inspirerende blogger. En smule vanskelig, for hvem er ikke inspirerende? Jeg skal komme tilbake til hvem jeg sender den til når jeg har litt bedre tid til å blogge:)


Maya

fredag 18. desember 2009

18. desember: Kurv i filt

Aj aj aj, disse førjusdager! Rekker knapt innom på nett, men der tror jeg at jeg ikke er alene. Jeg ser for meg en del bloggsurfing i romjula når freden har senket over meg. I dag holder jeg på som en gal med siste juleforberedelser, planlegger sambos bursdag i morgen, og vasker og pakker klær til jeg skal reise hjem søndag. Ska de værra så ska de værra! Hihi. Jeg må gjøre noen "hemmeligerier" før jeg legger meg så jeg slenger innpå bildene av filtkurven min. Jeg har brukt ullfilt, kjempelett. Står helt av seg selv og en slipper å sy inn alle kanter. Hehe, lazy girl. Jeg lagde bunnen litt større enn behov for å få en rød kant nederst. Ellers bånd, knapper og paljetter. Gjett om jeg bruker paljettpakken fra Panduro mye! Kan brukes til alt, hihi. Ha en fin natt og en deilig lørdags morgen:)   





Klem Maya

torsdag 17. desember 2009

17. desember: Juletre tre

Jule-en, jule-to, jule-tre! Superenkle, nesten barnslige juletrær. Sitter nå på kveldene og pusler vet du, og da er det lett som en plett å klippe litt med saksa si og lime trær på metall-blomsterpinner. Jeg surret sammen tre metallpinner for stødigere stamme og ben. Trærne er klippet doble slik at alle sidene skal være like. Metallpinnen er limt i midten av de to trærne. Når limet var tørt brettet jeg papiret i midten. Da står "grenene" ut til fire sider.
Trærne skal få stå i det asketiske hjørnet på loftet og leke at det er hvitt i hvitt så langt øyet kan se. Men det vet vi jo alle at det ikke er. En liten stjerne i aluminiumspapir har jeg også klippet til. Nesten sånn at jeg vil kaste ut alle fargene og bare ha en hvit jul. Nesten...


onsdag 16. desember 2009

16. desember: Kongler

Jeg er en liten pusledame. Jeg pusler med lite og jeg pusler med smått. Noe av små pusselet mitt er disse konglene. Dyppet i lim og glitter og bånd tredd på. Litt usikker på om de skal få henge på juletreet eller om jeg skal finne et annet sted til de. På dette bildet henger de rett ned fra skråtaket og lager skygger på veggen.
Jeg skulle aller helst tatt noen skikkelig fine bilder av de i et sterilt miljø, men rundt omkring meg nå så er det så mye gavepapir, hobbystæsj og huttemegtu at konglene ikke hadde kommet til å synes på bildet. Jeg har ennå ikke klart å rote til veggen så der får de henge og bli tatt bilde av, hihi. Glitteret vises ikke så godt på bildet, men det skinner og blinker i konglene. En liten anelse av sne...inne:)



Maya

tirsdag 15. desember 2009

15. desember: Tapetjuletre

Som jeg har nevnt, så har jeg hatt juletredilla i år. Det kan ha noe med at det er en ganske enkel form som gjør at det er lett å lage på mange måter. Nå har jeg bytta om litt på titteboksen som henger på veggen. Den fungerer som lysestake med juletrer til pynt. Denne gangen er juletrærne klipt ut av tapet. Jeg har klippet ut 2 helt like og limt de sammen med en trepinne i midten. Trærne står på pinnen og lener seg mot veggen.
Under titteboksen er den O' fæle tv-benken, hihi. Der står en stor svart flatskjerm og ruver sammen med dvdspillere, platespiller og forsterker. Og for ikke å glemme alle de ledningene dette medfører. Vi snakker om å bytte ut tv-benken, men vi får vente til vi flytter på oss. Da skal det nok bli ordnings:) Nå er det virkelig ikke lenge igjen til jula kommer, og heller ikke så lenge til jeg skal reise hjem på juleferie. Gleeeder meg:D 



Maya

mandag 14. desember 2009

14. desember: Gaveinnpakning med servietter

Da var det tid for innpakning av årets julegaver. I år har jeg brukt servietter i tillegg til vanlig gavepapir.
De med reinsdyr på er pakket inn fullt og helt med servietter. En geisha-serviett er surret rundt en boks, mens atter andre har blitt lagt rundt som ekstra pynt over vanlig gavepapir. Pakkene til de voksne har også fått pene bånd og kanelpinner.
Hvis dere ser nøye etter på bildet nummer 2 ser dere noen snemenn. Hihi, jeg kunne ikke dy meg. Jeg regner med at det lyser småprinsesse over den pakken. Jeg er veldig spent på om hun legger merke til de. (Jeg har limt de fast, så jeg håper ikke de ramler av...).
På noen av pakkene har jeg også limt motiver fra omkransende serviett på papp og laget til/fra lapp. De er vanskelige å få øye på i bildene, men de er der altså:) Nissen passer på pakkene så ingen sniker. Vel...det er jo ingen pakker der til loftets beboere, så sniking er kanskje ikke så spennende. Men kjekt med vaktnisse er det likevel.  
Det er tradisjon for pakkepynting i min familie. Eller, vel, det er vel helst mamma og jeg som driver med dette. Men jeg tror vi to atpåtil pynter for hele slekta når vi driver på, hihi. Det er ikke hvert år jeg har så god tid til å pakke inn som i år. Men nå nyter jeg jo en litt lang skoleferie, og da har plutselig døgnet mange flere timer enn det pleier. Deilig er det:)
Jeg fikk forresten en morsom kommentar fra Brit i Brits små puslerier her om dagen. Hun kunne fortelle at hun og datteren med venninne har laget engler og filtkremmerhus etter inspirasjon fra Maya. Hihi, det var så moro å høre. Du gledet mitt lille julehjerte veldig Brit! Ta en titt innom bloggen hennes, og se også innlegget om juleverkstedet når du er der. De lagde også noen nydelige telyslykter den dagen (som ikke er inspirert av meg):)
Ha en nydelig mandag der ute!

Maya

søndag 13. desember 2009

13. desember: Silkisleire med trykk

Disse har jeg gledet meg til å vise lenge. Figurene har ligget i en skuff helt siden november. Jeg trengte noen grener å henge de på, og de kom ikke i hus før i går. Da sto jeg på hjørnet borti her og sagde nedenfor Utdanningsdirektoratets hus, hihi. Litt småredd for at politiet skulle komme og ta meg, men det gikk bra. Planen var jo å komme meg til skogs så jeg slapp denne saginga midt på åpen gate. Men jeg er ikke noen skogmus, heller litt bymus. Så bymusa Maya gikk altså til nærmeste flekk uten asfalt og hentet seg grener, hihi.
Her kommer altså Kina teboks nummer 2 med innhold. Åpningen i boksen var litt stor så jeg fylte på med sne i bommullsform og pakket grenene nedi. Nå står det støtt.
Sammen med kremmerhusene henger figurer i silkisleire. Jeg har trykket vanlige stempel i leiren, skjært rundt trykkene, laget hull til oppheng og latt det lufttørke. Når de var tørre laget jeg oppheng i blomstertråd. Noen har perler til pynt. Jeg liker den enkle og røffe/søte stilen på de. Jeg tror det er denne selvlagde pynten jeg er mest fornøyd med i år. Disse og et juletre jeg skal vise om noen dager.
Det har kommet noen nisser og snemen på plass i stua også. De koser seg ved "trestammen" og kommoden og bare leeengter etter jula. Nå er det bare å komme Jul!


Maya

lørdag 12. desember 2009

12. desember: En liten juletreskog

Veldig enkelt av gavepapir. Men med paljettstjerner, julefigurer og en flyvende engel synes jeg likevel at de ble fine juletrær.
Mye av det jeg lager av julepynt i denne julekalenderen er veldig enkelt å få til. De som er på jakt etter intrikate evighetsprosjekter med julestæsj finner nok ikke det her. Men jeg liker det enkle. Jeg liker å lage stilleben eller pynt med små grep og som koster lite, både av tid og penger. Det har sikkert litt med at jeg er en litt utålmodig sjel også...hihi.
I år har jeg faktisk hatt dilla på å lage juletrær (og ting som henger og dingler). Disse juletrærne er nummer 1 av i alt 5 typer trær jeg har laget. Snakker om å henge seg opp i ting. Men når det er noe jeg liker så er det jo moro å drive på med det.
Dagens bilder ble tatt en kveld så de er litt gulaktige. Fordelen med kveldsfotogragfering er at lysene som ligger bak kommer ordentlig frem.
På bildet 2 vises den ene Kina teboksen min. Jeg har endelig funnet ut hva den kan fylles med. Papir! Haha. Endelig fant jeg en fin beholder jeg også til dette stæsjet. Jeg har jo sett andre bloggere med fine kurver og vaser til gavepapirene sine. Nå er jeg en av de som har fint gavepapir stående som pynt:)
Hva jeg har brukt en annen teboks til kommer i morgen.
I dag skal jeg på årets andre julebord (er nok der nå når dette innlegget postes, bruker autopubliser. Fantastisk ting!)så nå skal det stæsjes:) So long! 


Maya

11. desember: Kremmerhus i filt

Ups! På grunn av teknisk svikt ble ikke innlegget mitt i går postet. Litt av en nedtelling til jul får'n si, jeg bare hopper over en dag så går det fortere! Nuvel, det virket visst ikke. Tiden frem til julaften går like sakte kjenner jeg.
I går var jeg på julegavehandling. Jeg kjøpe 18 julegaver og har bare noen få igjen. Skulle aldri i verden tro at jeg fikk kjøpt så mange i går, men det gjorde jeg visst. I tillegg til at det er julemåneden så går det også i bursdager på denne desemberlønnen. 4 bursdager i tillegg til jul gjør er lite innhakk i pengeboka. Og når en av de som har bursdag er mister sambo sier det seg selv at pengboken er mer eller mindre tom om noen dager. Hvem var det som sa til seg selv i fjor ( og året før der og året får der igjen, og året...dere skjønner tegninga) at hun skulle begynne med julegavene tidligere neste år? Kanskje jeg må komme i julemodus i august igjen for å i det hele tatt begynne å tenke på gaver tidligere enn desember. Ikke vet jeg. Alle mulige forslag for å bli flinkere til å planlegge mottas med takk!
I går skulle innlegget dreie seg om disse kremmerhusene. Jeg har visst fått dilla på turkis, rødt og hvitt til jul. Filt, bånd, klistremerke-bånd (til scrapbooking), tekstil-lim, nål og tråd. Siden jeg er så sløv med innlegg kommer dagens egentlige innlegg senere i dag. Ting må jo gå riktig for seg når det er en julekalender. 24 dager til jul, 24 innlegg. Basta.


torsdag 10. desember 2009

10. desember: Retro pepperkake-par

En liten snartur innom med dagens innlegg:) Som tidligere nevnt gikk jeg litt berserk med gips her om dagen. Et resultat er disse pepperkakefigurene. Jeg limte på litt sånn tacky stoff så jeg måtte jo frem med fargerike kuler og glitter, hihi. Ta'n helt ut!
I storbyen i dag er det jo ganske mye styr grunnet Obama og hans følge. Jeg har sitti i morgenkåpen og spist en sen frokost rett under stuevinduet og hatt selskap av sirklende helikopter. Jeg har tidvis lurt på å flytte meg så de ikke skal tro jeg er en spisende terrorist i morgenkåpe. På nyhetene i går fortalte folk som har kontorer rundt Grand Hotel at de har blitt bedt om å ha gardinene for og ikke titte ut under Obama-besøket, fordi det kan gi inntrykk av sniksyttere. Så jeg føler redselen min kan være litt berettiget, fnis.



onsdag 9. desember 2009

9. desember: Juledekorasjon

Inspirert av Kristin Langebraatens bok (se siste bilde) for noen år siden lagde jeg denne nissemannen og grantre av vattkuler og silkisleire. Jeg hadde store tanker om å lage mange men det ble med denne ene. I år har nissen og treet fått selskap av fluesopp malt i fargerik kulør og en bitteliten fugl à la Rie Larsen. De står i en kakeform med masse sne rundt seg. Nissen har dessverre mistet en av skiene sine og stavene er løsnet, men jeg tror han har teknikken inne, tjihi. Ganske tøff nisse altså som står på bare en ski! Den lilla soppen ser sort ut på bildet og minner egentlig om en skikkelig giftsopp. Får bare håpe at nissen overser den og ikke tar den med seg hjem for et lite måltid. Skrekk og gru, får da håpe vi slipper noen nissebegravelse i løpet av julen!??!
Nå har jeg altså begynt å pynte på skjenken. Det skal bli noe mer etterhvert, men de kjem, de kjem. Her tar vi julen med stor ro i desember. (Får se hvor lenge det varer når julegaveninnkjøp startes...) I kveld skal jeg og sambo lage pizza og se på "Luksusfellen" på tv3. Kan ikke noe for det men jeg synes det er drivende underholdning og litt sånn moralprekende i samme slengen. Jeg blir litt mer oppmerksom på egen økonomi og bruk av penger. Og det tror jeg bare jeg har godt av, hihi. (Ikke sant sambo??).
(Ups! Update: "Luksusfellen" er visst erstattet med "superskinny VS superfat", men det går også ned på høygang:D )

Det er mange flere søte figurer i Langebraatens bok, her er noen av de i tilfelle noen har lyst til å prøve seg. Boken er fra 1998. En sånn snemann og fargerikt juletre kunne jeg tenkt meg!


Takk og masse takk for koselige kommentarer fra dere!:) Det er så hyggelig å lese det dere skriver og at noen faktisk leser juleprosjektene mine, hihi. Klem og klem til alla i hoppa!
Maya

tirsdag 8. desember 2009

8. desember: Malte snømenn

Før i tiden, altså for 8-9 år siden, begynte jeg med juletanker og julehobby i august! Ja, du leste riktig. I august startet jeg altså det ville firspranget frem mot julen. Jeg har heldigvis tatt til vett i senere tid og latt sommer være sommer(?) og jul være jul. Eller, jula mi varer som regel hele desember nå, men det er julemåneden så da er det liksom litt mer lov. Men i det skjønne året 2001, i august altså, satt jeg å malte disse snemennene her. Hvordan jeg i all verden klarte å male sne på en sådan årstid det fatter og begriper jeg ikke i dag. Nå tyner jeg det jeg kan ut av sommeren og har nærmest sommer frem til midten av november. Hmm, jeg har det med å protestere mot årstidene ser jeg...hihi. Boksen har jeg servietter i, mens den runde platen bare er til pynt. 

mandag 7. desember 2009

7. desember: Lysestaker i gips

Yesda, Maya har gips i skuffen sin også hun. Hva er det jeg IKKE har??? Jeg har egentlig aldri vært noen "gips-dame", men det var en jul for noen år siden jeg falt for noen søte gipsformer på Panduro. Kjøpte de, lagde de, og så ble det igjen  en halv pose gips. I år har gipsen fått en liten update og blitt til lysestaker. Jeg ville egentlig ha en helt rund form, men i farten fant jeg bare papir- muffinsformer og var så ivrig at jeg bare fylte i. Funka forsåvidt, men nå er jeg på utkikk etter ordentlig runde former for det var morsomt å lage lysestaker!
De runde humpene rundt lysholderen er små vattkuler. Vattkuler meg her, og vattkuler meg der. Vattkuler overalt, kan brukes til så mangt. Et lite dikt på slutten der, hihi.

Maya

søndag 6. desember 2009

6. desember: Enkel engleklipp

Først av alt beklager dårlige bilder på dagens innlegg. Det er helt umulig å få til bra bilder når det er mørkt ute, ihvertfall inne i kroken hvor jeg har tatt bilder i dag. Båndet englene henger på er mørkt lilla og ikke svart som det ser ut på bildene. Jeg blir borte et par dager nå så jeg får ikke tatt nye bilder i morgen heller, så disse får duge ei stund:)
Siden jeg har bestemt meg for å lage et innlegg hver dag frem til jul prøver jeg også automat publisering for første gang. Lurer på hvordan det fungerer gitt. Så kommer det ikke innlegg i morgen vet dere hvorfor, da er det teknisk svikt, hihi:D
I dag har jeg ihvertfall bedrevet engleklipp. Jeg brukte små dekkservietter (er det ikke det det heter montro?),  klippet til engler og limt en stykk både forran og bak et stykke blått papir. Siden jeg er veldig glad i farger angrer jeg på at jeg ikke var mer vågal med fargen på papiret mellom englene. Vet ikke om det kommer så godt frem på bildet, men mellom-papiret vises gjennom i "blondene". Jeg ser for meg varianter i orange og rosa. Det skal jeg prøve på en annen dag. Huff, som jeg ergrer meg over bildene altså, de ser helt gusjegrønne ut...jaja, dere får bare fantasere frem lekre farger hihi:D


Maya